Patricia Arquette

Patricia Arquette
° 08-04-1968
Chicago
Verenigde Staten
Leeftijd: 56De Arquette familie beperkt zich natuurlijk niet tot Rosanna Arquette, Alexis Arquette, Richmond Arquette of David Arquette alleen, want er is ook nog hun zusje Patricia Arquette. De vermelde acteurs en actrices zijn de kinderen van acteur Lewis Arquette, tevens ook de kleinkinderen van de komiek Cliff 'Charley Weaver' Arquette. Patricia werd geboren op 8 April 1968 in Chicago en groeide op in ondermeer Virginia en Los Angeles.

Haar showbiz carrière nam een aanvang door middel van gastrolletjes in TV-series (afleveringen van Thirtysomething en The Outsiders bijvoorbeeld) én in TV-films zoals Wildflower die werd geregisseerd door Diane Keaton en Patricia Arquette een Cable Ace Award opleverde voor Beste Actrice. De stap naar langspeelfilms kon niet uitblijven en in 1987 was het zover met Nightmare on Elm Street, Part 3 : Dream Warriors, Patricia's langspeelfilmdebuut. Eén van haar gekendste rollen tot nu toe was die in True Romance waar ze stand hield tussen grote kleppers als Dennis Hopper, Gary Oldman en Christopher Walken.

Uit haar filmografie wordt ook duidelijk dat ze tijdens haar carrière werd geregisseerd door een aantal getalenteerde filmmakers : Sam Shepard (Far North), Tim Burton (Ed Wood waar ze de rol vertolkte van de echtgenote van Ed Woord Jr.), Sean Penn (The Indian Runner), David Lynch (dubbelrol in Lost Highway) en Tony Scott (True Romance) om de belangrijkste maar te vermelden.

Patricia Arquette verleent ook haar medewerking aan de 12-jarenfilm van Richard Linklater die zich toespitst op het leven van een jongen vanaf de lagere - tot en met het afwerken van de middelbare school Boyhood.

Andere films met Patricia Arquette waren ondermeer Holes met Sigourney Weaver en Tiptoes van Matthew Bright met Matthew McConaughey, Kate Beckinsale en Gary Oldman. In 2007 was Patricia Arquette te zien zijn in Fast Food Nation, een drama van Richard Linklater. Voor haar rol in de TV-serie Medium werd ze genomineerd voor een Golden Globe.