Legally Blonde (dvd)

Middelmatig
Legally Blonde (DVD)
alle leeftijden
2001
dvd
92 minuten
komedie
Dolby Digital 5.1 Ⓡ
16:09

acteur/actrice (7)

Raquel Welch Raquel Welch → Elle Woods
Reese Witherspoon Reese Witherspoon → mevrouw Windham Vandermark
Luke Wilson Luke Wilson → Emmett
Selma Blair Selma Blair → Vivian
Jennifer Coolidge Jennifer Coolidge
Matthew Davis
Victor Garber

regisseur (1)

Robert Luketic

Waar is de tijd dat grappen over domme blondjes nog hip en leuk waren? Ze zijn intussen de revue gepasseerd, maar dankzij regisseur Robert Luketic kunnen we er stiekem nog eens van genieten. Legally Blonde steekt de draak met alles wat blond is, maar leert ons ook dat er geen noodzakelijk verband is tussen blond en dom zijn.

Elle Woods (Reese Witherspoon) is de Malibu Barbie van dienst die haar dagen vult met winkelen, make-up, haar twee niet al te snuggere vriendinnen en natuurlijk Warner, de grote liefde in haar leven. Zij denkt aan trouwen, hij aan studeren. Voordat Warner naar Harvard vertrekt dumpt hij Elle, omdat ze niet langer past binnen zijn intellectuele vriendenkring. Hij heeft liever een Jackie Kennedy in plaats van een Marilyn Monroe. Na een korte inzinking besluit Elle om Warner terug te winnen. Er is maar één manier om dat te doen en dat is zelf rechten gaan studeren in Harvard. Zo moeilijk moet dat toch niet zijn.

Om promotionele redenen werd in Amerika de dag waarop de film in roulatie kwam uitgeroepen tot National Blonde Day. Geef toe, we zien dat nog niet gebeuren voor een film met Britney Spears in de hoofdrol. Dat Reese Witherspoon grappig kan zijn, wisten we reeds uit Election. Het is uiteindelijk haar uitmuntende, frisse en energierijke vertolking die doorslaggevend was om deze film een derde ster te geven. De rol is haar op het lijf geschreven. Bovendien kan ze rekenen op de steun van grappige dialogen, sterke bijrollen (van onder meer Jennifer Coolidge) en een prima scenario. Je kan van mijlenver wel raden hoe het allemaal zal aflopen, maar de combinatie van alle elementen samen zorgen ervoor dat Legally Blonde veel meer is dan je doorsnee komedie. De film bracht in Amerika 94 miljoen dollar op, goed genoeg voor een sequel getiteld Legally Blonde 2. Witherspoon zal voor een loon van 15 miljoen dollar deze keer haar kans wagen als politica.

Over de extra's op dvd zijn we minder enthousiast. Zo wordt vermeld dat er op deze Benelux versie audio commentaar aanwezig is van de regisseur, producent, Reese Witherspoon en de filmploeg. Maar na lang zoeken hebben we dat niet gevonden. Ook de 2de feature is nergens te bespeuren. Schande! Wie deze extra's toch wenst, koopt best de dvd voor regio 1. Wij hebben ons dan maar getroost met acht verwijderde scènes en de feature 'The Hair That Ate Hollywood'. Zo blijkt dat Witherspoon in de film 40 verschillende haarstijlen heeft. Zo weet je weer eens wat te vertellen bij de haarkapper.

Didier Van Hoorebeke

Extra informatie

Extra's

  • 8 verwijderde scènes met commentaar van de regisseur
  • 1 feature The Hair That Ate Hollywood
  • Videoclip Perfect Day van Hoku
  • Bioscooptrailer

Zie ook...