Raquel Welch
Raquel Tejada

Raquel Welch
° 05-09-1940
Chicago
Illinois
Verenigde Staten
+ 15-02-2023
✞ Leeftijd bij overlijden: 82Het beeld van Raquel Welch die in One million years BC, schaars gekleed in een nat en gescheurde outfit het strand opwandelt is allicht een beeld dat gekend is bij elke filmkenner. Voor die tijd was Raquel Welch neergestreken in het San Diego State College, nadat ze uit Chicago was vertrokken. Daar had ze immers niets meer te winnen, want haar huwelijk met James Welch, iemand die ze op school had leren kennen, was toch op de klippen gelopen.

Het San Diego State College kon haar eventueel de mogelijkheid geven wat toneelervaring op te doen. Toen ze na verloop van tijd in contact kwam met Patrick Curtis, een impressario, was dit de aanzet om haar in de wereld van beroemdheden te loodsen.

Niet altijd omwille van haar acteerprestaties, maar eerder omwille van een gerichte publiciteitscampagne waarin de nadruk lag op haar uiterlijk, groeide ze uit tot een van de gekendste sekssymbolen ter wereld. Raquel Welch wordt aanzien als hét Amerikaans sekssymbool van eind de jaren '60.

Toch dient gezegd dat haar rol in The Wild Party enigszins overtuigend was. Eind de jaren zestig maakte Welch de overstap naar televisie, terwijl ze op zoek ging naar serieuze(re) filmrollen.

Welch was ook nog te zien in een cameo-rolletje in Legally Blonde.

 

Quotes - citaten
  • "Being a sex symbol was rather like being a convict."
  • "If you have physical attractiveness you don't have to act".