The West Wing - seizoen 3

The West Wing - seizoen 3
2001
televisieserie
dvd

acteur/actrice (38)

Martin Sheen Martin Sheen
Rob Lowe Rob Lowe
Allison Janney Allison Janney
Bradley Whitford Bradley Whitford
Richard Schiff Richard Schiff
Stockard Channing Stockard Channing
Ron Silver Ron Silver
Oliver Platt Oliver Platt
Tim Matheson Tim Matheson
Hal Holbrook Hal Holbrook
Mark Harmon Mark Harmon
Lily Tomlin Lily Tomlin
James Brolin James Brolin
Hector Elizondo Hector Elizondo
Dulé Hill
John Spencer
Janel Moloney
Marlee Matlin
Mark Feuerstein
Nicholas Pryor
Kevin Tighe
Mary Mara
Anna Deavere Smith
Gerald McRaney
Michael O'Keefe
Bob Glouberman
Gary Farmer
Georgina Lightning
Mary Louise Parker
Traylor Howard
Sam Lloyd
Adam Arkin
Kathleen York
Emily Procter
Svetlana Efremova
Roger Rees
Robin Thomas
Spoiler alert !


Synopsis

Rode draad doorheen dit seizoen is de ontdekking dat de president al die tijd verborgen hield dat hij een multiple sclerose patiënt is en de vraag hoe hier verder mee moet worden omgesprongen. Zeker als hij aankondigt dat hij zich verkiesbaar zal stellen voor een tweede ambtstermijn. Na de eerste episode, die inpikt op de hedendaagse terroristische dreigingen zie we hoe Leo, Toby, Josh, C.J., Sam en Donna schipperen om president Bartlet bij te staan in al zijn regeringsbeslommeringen en hun drukke ambt combineren met het beetje privéleven dat hen rest. Spionageduikboten in moeilijkheden, eisen stellende 'native' Amerikanen, wapenvraagstukken, gelobby van allerlei belangenpartijen, de tegenzetten van hun republikeinse rivalen, controversiële indexcijfers die miljoenen Amerikanen plotsklaps als 'arm' categoriseren, een dreigende Kreutzfeld-Jacob epidemie, de aankondiging dat een medewerker de vuile was wil buitenhangen, een kerken viserende pyromaan en bovenal de nationale pers maken hen het werk er niet bepaald makkelijker op.
Meeting na meeting, persconferentie na persconferentie proberen ze elk op hun terrein potentiële crisissen af te wenden, tegen- en medestanders gunstig te stemmen en de pers correct te bespelen, daarbij persoonlijke hindernissen zoals ontluikende romances, alcoholverslaving en zelfs doodsbedreigingen naar best vermogen inpassend.
Een 'special episode' verweeft fictie en realiteit in een eerbetoon aan de real life tegenhangers van de West Wing personages. Ze biedt interviews met voormalige presidenten Bill Clinton, Jimmy Carter en Gerald Ford, vroegere witte huis stafleden David Gergen, Dee Dee Myers en Leon Panetta en ex-staatssecretaris Henry Kissinger.