Opnames POOR BOY van start met o.a. Johan Heldenbergh, Valentijn Dhaenens, Hannah Hoekstra & Thekla Reuten

01/12/2019

Johan Heldenbergh ("The Broken Circle Breakdown", "The Zookeepers", "De Helaasheid der Dingen", "Mijn  Vader is een Saucisse") vertolkt de hoofdrol in "Poor Boy", de nieuwe speelfilm van regisseur Ramón Gieling, waarvan de opnames momenteel plaatsvinden. Overige rollen in de film worden vertolkt door o.a. Valentijn Dhaenens, Thekla Reuten en Hannah Hoekstra. 

SYNOPSIS

Boy Talma (53) keert na jaren terug naar zijn geboortestad Den Bosch om zijn nieuwe film op te nemen, een gezongen en gedanste variatie op het Sisyphus-thema zinloosheid. Vlak voor aanvang hoort hij dat hij nog maar negen maanden te leven heeft. Hij besluit het slechte nieuws geheim te houden, maar de scènes die hij bedenkt voor zijn film beginnen samen te vallen met zijn eigen leven. Hij dicht bekenden, vrienden en geliefden een rol toe in zijn gefantaseerde film, terwijl hij in een bijzondere vriendschap met de dertienjarige Virginia, een laatste, rebelse reis maakt. Zonder dat hij het weet, begeleiden alle personages hem naar het einde.

"Poor Boy" is de nieuwe film van regisseur Ramón Gieling (o.a. "Johan Cruijff" - "En Un Momento Dado", "Erbarme Dich" - "Matthäus Passion Stories" en "Over Canto"). 

Overige castleden naast Johan Heldenbergh, Thekla Reuten (o.a. "Red Sparrow", "Het Diner", "Tessa"), Gouden Kalf- en Theo d'Or-winnares Hannah Hoekstra ("De Patrick", "Hemel", "De Helleveeg") zijn Valentijn Dhaenens ("De Helaasheid der Dingen", "Stranger in Paradise") en Cécilia Vos ("Grijs is ook een Kleur"). 
 
“Met POOR BOY schreef ik een film waarin alles mogelijk is; de vrije, radicale, barokke, musical film waar ik zo van hou om over te fantaseren en waarin wonderlijke contradicties verenigd zijn.” Aldus regisseur Ramón Gieling.

De opnames van "Poor boy" vinden deze winter plaats in Den Bosch en Eindhoven. 
Najaar 2020 brengt Paradiso Filmed Entertainment "Poor Boy" uit in de Benelux. 

Foto : ©Mark de Blok/ DOXY