Alice Brady

Alice Brady
° 02-11-1892
New York City
New York
Verenigde Staten
+ 28-10-1939
✞ Leeftijd bij overlijden: 46

winnaar
1 keer een Oscar gewonnen

genomineerd Oscars ® 1937
1 keer genomineerd voor een Oscar

Toneelactrice Alice Brady werd geboren in een heuse, prominente showbizz familie, haar vader William A. Brady was een bekend toneel- en filmproducent.
Aanvankelijk begon ze haar carrière als zangeres-actrice in operettes waar ze de naam Rose Marie gebruikte. Daarna maakte ze de overstap naar Broadway-stukken en stille films waarvan er heel wat geproduceerd werden door het bedrijf van haar vader. Ze was een belangrijke naam in grote films als La Boheme (1916) en Betsy Ross (1917) en behoorde in de periode van de Eerste Wereldoorlog tot de beste betaalde actrices. Maar ze bleef ook een belangrijke en populaire actrice op de toneelplanken en maakte een rentree in de filmwereld in de jaren '30. Ze werd daarbij voornamelijk gecast in karakterrollen, gaande van knotsgekke komedies tot zware drama's.

Toneelactrice Alice Brady trouwde in 1919 met James Crane, ze kregen één kind: Donald. Drie jaar later volgde een echtscheiding.

Brady maakte heel wat films in de laatste jaren van haar leven. Ze stierf aan de gevolgen van kanker kort na het beëindigen van de opnames van Young Mr. Lincoln van John Ford waarin ze een sleutelrol had.

Oscars ® 1938 Gewonnen Beste actrice in een bijrol In Old Chicago
Oscars ® 1937 Genomineerd Beste actrice in een bijrol My Man Godfrey