Land of Bad

Gewoon
Land of Bad poster
2024
13/03/2024
langspeelfilm
111 minuten
actie

verdeler

K.F.D. K.F.D.

acteur/actrice (6)

Liam Hemsworth Liam Hemsworth → Kinney
Russell Crowe Russell Crowe → Raeper
Luke Hemsworth
Ricky Whittle
Milo Ventimiglia
Daniel MacPherson

regisseur (1)

William Eubank

producent (9)

Arianne Fraser Arianne Fraser
Nathan Klingher
Ryan Winterstern
Peter Jakl
Mark Fasano
David Frigerio
William Eubank
Michael Jefferson
Adam Beasley

director of photography (1)

Agustin Claramunt

uitvoerend producent (22)

Delphine Perrier
Henry Winterstern Henry Winterstern
Tracey Robertson
Nathan Mayfield
Tracey Vieira
Luke Hemsworth
Vanessa Yao Guo
Jack Bear Liu
Jared Purrington
Sophie Jordan
Riccardo Magnoni
Martin J. Barab
Cindy Bru
Ford Corbett
Joshua Harris
J.J. Caruth
Wes Hull
Dave Lugo
Bennett Litwin
Ruthanne Frigerio
Kyle Smithson
John Stalberg Jr.

beeldmonteur (1)

Todd E. Miller

productieontwerper (1)

Nathan Blanco Fouraux

kostuumontwerper (1)

Phill Eagles

componist (1)

Brandon Roberts
Land of Bad

Een stoere actiefilm waarvan het beste beeld dat van een door een supermarkt sleffend sloffende Russell Crowe is? Yep, dat is Land of Bad.

Land of Bad

Op zich een weinig kapsones hebbende rechttoe-rechtaanprent die aan kersenplukkerij doet bij titels als Rambo II: First Blood, Missing in Action, Black Hawk Down en Good Kill. Kwestie van voluit de wenken van de actiedoelgroep te kunnen bedienen. Wat regisseur William Eubank volop doet. Zij het zonder verrassingen in de mix te gooien: sokafblazende of broekoptrekkende verhaalwendingen zijn er niet echt te vinden, en de ontknoping is even hilarisch als stompzinnig. Maar dus wel geestig door het sloffend gesleffer van Crowe.

Die in de huid kruipt van een dronepiloot die ergens in een legerbasis in Las Vegas is gestationeerd. Zijn missie: vier gestrande militairen uit een Delta Force-team een veilige uittocht garanderen uit een vijandelijk gebied in de Filippijnen waar ze worden aangevallen door een Islamitische terreurorganisatie. Dat in de nasleep van een militaire operatie waarbij ze in eerste instantie een CIA-informant uit de handen van een Russische wapenhandelaar moesten redden. Er stonden precies nogal wat punaises op de geopolitieke wereldkaart bij de conceptie van het script. Crowe houdt vanop zijn scherm een oogje in het zeil en mikt af en toe een droneraket in het strijdtoneel. Wat nodig is daar het kwartet stoere mannen het hard te verduren krijgt in hun strijd tegen den vijand. Opmerkelijke spierbundel in het kwartet: Liam Hemsworth in een rol die wel een afleggertje lijkt van een rol die oudere broer Chris in een grotere film zou kunnen vertolken.

Land of Bad

Eubank verliest niet veel tijd aan ditjes en datjes en doet alles binnen het tijdsbestek van twee uur landen. Dat hij tussen de actiesegmenten door vaak rustig de tijd neemt om zich te concentreren op de laconieke Crowe – wiens vrouw dan ook nog eens op een fractie van barensweeën is verwijderd – toont aan dat de wil er was om een prent te boetseren die meer doet dan zomaar op een B-manier A-actie grazend herkauwen. Al blijft het finale resultaat een te vrijblijvende mengelmoes van andere, eerdere en betere ideeën. Zij het er een die dankzij de commerciële aantrekkingskracht van een steeds vadsiger wordende Crowe wel nog de zalen heeft gehaald vooraleer de digitale streamingtocht naar nog meer bicepszieltjes aan te vangen.

 

Alex De Rouck
Weekend Box Office VS
16-02-2024 Plaats 10 $ 1.840.510


Synopsis

Als dronepiloot voor de Amerikaanse luchtmacht ondersteunt Reaper een speciale missie op de Filippijnen. Wanneer er iets vreselijk misgaat wordt de jonge officier Kinney (ingezet om in het slagveld gegjzelde teamleden terug te halen. Hierbij is hij afhankelijk van Reaper die vanuit de lucht als zijn ogen fungeert. Wanneer Kinneys team wordt ontdekt en in een grootschalig gevecht belandt, moet Reaper tot het uiterste gaan om iedereen in veiligheid te brengen.