Honest Thief

Middelmatig
Honest Thief
mogelijk schadelijk tot 12 jaar
geweld
grof taalgebruik
09/06/2021
2020
langspeelfilm
98 minuten
actie
thriller

verdeler

K.F.D. K.F.D.

acteur/actrice (7)

Liam Neeson Liam Neeson → Tom Carter
Robert Patrick Robert Patrick → agent Sam Baker
Kate Walsh → Annie Sumpter
Anthony Ramos → agent Ramon Hall
Jeffrey Donovan → agent Tom Meyers
Jai Courtney → agent John Nivens
Anthony Ramos → agent Ramon Hall

regisseur (1)

Mark Williams

producent (5)

Jonah Loop
Mark Williams
Myles Nestel
Tai Duncan
Craig Chapman

director of photography (1)

Shelly Johnson

uitvoerend producent (13)

Lisa Wilson
Andrea Ajemian
Charles Dorfman
David Gilbery
Simon Williams
Christelle Conan
James Swarbrick
Will Young
Martin Sprock
Jonathan Bross
Joe Simpson
John Jencks
Jay Taylor

scenarist (1)

Mark Williams

beeldmonteur (1)

Michael P. Shawver

productieontwerper (1)

Tom Lisowski

kostuumontwerper (1)

Deborah Newhall

componist (1)

Mark Isham
Honest Thief

Liefde is … samen passende mondmaskers uitkiezen. Liefde is … samen onder hetzelfde fleechedeken naar Bambi en Flash Gordon kijken. Liefde is … de negen miljoen dollar die je ooit hebt gestolen teruggeven aan het FBI in ruil voor strafvermindering zodat je zo snel mogelijk samen passende mondmaskers kan uitzoeken en samen onder hetzelfde fleechedeken naar Bambi en Flash Gordon kan kijken. Liam Neeson gaat willens nillens voor optie nummer drie.

Als ex-marinier roofde hij verschillende bankkluizen leeg. Altijd buiten de openingsuren en altijd zonder bloedvergieten en slachtoffers. Hij deed het zelfs niet eens voor het geld, daar hij nauwelijks iets van de buit heeft gespendeerd. De kick van het stelen en de kick van de overval uitdokteren was voldoende voor hem. Wanneer Neeson Annie tegen het lijf loopt, mag hij op de thee bij Cupido. En dat builtje bevalt hem zozeer dat hij met een schone lei wil beginnen: hij biecht zijn diefstallen op aan het FBI en hoopt op een korte gevangenisstraf met bezoekrecht zodat hij snel aan zijn nieuwe leven met Annie kan beginnen.

Honest Thief

Helaas, pindakaas. De FBI-agenten die zijn zaak behandelen zijn van het corrupte soort en gaan er met drie miljoen van zijn geld vandoor. Om die daad te camoufleren schieten ze een andere FBI-agent neer. Voor die moord schuiven ze Neeson naar voor als dader, waardoor die prompt het Taken-pad kiest om zijn onschuld te bewijzen, zijn lief te beschermen en de schobbejakken in het nekvel te grijpen.

Honest Thief komt uit de koker van Ozark-bedenker Henry … excuus, Mark Willilams. En die wou duidelijk meer brengen dan de zoveelste wraakactiethriller. Wat deze film uiteraard is, maar er ligt opvallend meer nadruk op de karakterschetsen. Waardoor alles wat trager en minder hectisch verloopt dan bij regisseurs die hun camera al naar links willen draaien terwijl hij nog op weg is naar rechts. Wat van Honest Thief tot op zekere hoogte een naïeve en ouderwetse versie van Taken en tutti quanti maakt. Ja, je kan zelfs gewag maken van een seventiesvibe. Dat geeft alvast aan Jeffrey Donovan de kans om zijn personage van Neeson op de hielen zittende FBI-agent een lekkere laidbacklaag mee te geven. En een shih-tzu, vertolkt door Williams’ eigen huisdier.

Honest Thief

Indien Williams sommige plotgaten wat ordentelijker had dichtgereden of sommige onwaarschijnlijkheden wat beter had geplamuurd, dan had Honest Thief waarschijnlijk zelfs een verdiende derde ster kunnen stelen. Al valt er zelfs zonder die symbolische beloning genoeg aardig B-plezier te beleven aan deze ambachtelijke Agent Nivens, I’m coming for you actiethriller.

Alex De Rouck
Weekend Box Office VS
16-10-2020 Plaats 1 $ 3.700.000
23-10-2020 Plaats 1 $ 2.354.022
30-10-2020 Plaats 2 $ 1.373.079
06-11-2020 Plaats 4 $ 1.141.091
13-11-2020 Plaats 5 $ 779.991
20-11-2020 Plaats 6 $ 445.850
27-11-2020 Plaats 6 $ 350.138
04-12-2020 Plaats 8 $ 191.756

Synopsis

Tom Carter heeft van zijn praktijken als bankrover zijn carrière gemaakt. Hier komt verandering in wanneer hij de liefde van zijn leven ontmoet: Annie. Zij werkt als receptionist bij een opslagfaciliteit waar hij 7 miljoen gestolen dollars heeft opgeborgen. Al snel vallen ze beiden voor elkaar, maar dat is niet genoeg voor Tom die zijn naam wil zuiveren. Hij besluit zichzelf op te geven en het geld in te leveren, maar dan wordt de zaak aan een corrupte FBI-agent overgedragen. Opeens valt zijn plan in duigen en wordt alles gevaarlijker en ingewikkelder.