Honest Thief (Blu-ray)

Middelmatig
Honest Thief
Mogelijk schadelijk tot 12 jaar
Geweld
Grof taalgebruik
16/09/2021
2020
Blu-ray
98 minuten
thriller
actie
DTS Ⓡ
2.39:1

Blu-ray-/DVD-verdeler/streamingdienst (1)

Dutch Filmworks

acteur/actrice (7)

Liam Neeson Liam Neeson → Tom Carter
Kate Walsh → Annie Sumpter
Robert Patrick → agent Sam Baker
Anthony Ramos → agent Ramon Hall
Jeffrey Donovan → agent Tom Meyers
Jai Courtney → agent John Nivens
Anthony Ramos → agent Ramon Hall

regisseur (1)

Mark Williams

producent (5)

Jonah Loop
Mark Williams
Myles Nestel
Tai Duncan
Craig Chapman

director of photography (1)

Shelly Johnson

uitvoerend producent (13)

Lisa Wilson
Andrea Ajemian
Charles Dorfman
David Gilbery
Simon Williams
Christelle Conan
James Swarbrick
Will Young
Martin Sprock
Jonathan Bross
Joe Simpson
John Jencks
Jay Taylor

scenarist (1)

Mark Williams

beeldmonteur (1)

Michael P. Shawver

productieontwerper (1)

Tom Lisowski

kostuumontwerper (1)

Deborah Newhall

componist (1)

Mark Isham
Honest Thief

Het is al veel gezegd en geschreven: Liam Neeson is een rechtmatige erfgenaam van Charles Bronson. Begonnen als begenadigd acteur in tal van viersterrenfilms, en daarna een niche gevonden als no-nonsense actieheld die mag aantreden in fijne thrillers, rudimentaire wraakfilms en hersenloze shoot ‘em ups. Honest Thief eet van het volledige spectrum mee.

In Honest Thief kruipt Bronson … excuus, Neeson … in het vel van een ex-marinier die verschillende bankkluizen leegroofde. Altijd buiten de openingsuren en steeds zonder bloedvergieten en slachtoffers. Hij deed het zelfs niet eens voor het geld, daar hij nauwelijks iets van de buit heeft gespendeerd. De kick van het stelen en de kick van de overval uitdokteren was voldoende voor hem. Wanneer Neeson (alias Tom Carter) Annie (vertolkt door Kate Walsh) tegen het lijf loopt, mag hij op de thee bij Cupido. En dat builtje bevalt hem zozeer dat hij met een schone lei wil beginnen: hij biecht zijn diefstallen op aan het FBI en hoopt op een korte gevangenisstraf met bezoekrecht zodat hij snel aan zijn nieuwe leven met Annie kan beginnen.

Honest Thief

Helaas, pindakaas. De FBI-agenten die zijn zaak behandelen zijn van het corrupte soort en gaan er met drie miljoen van zijn geld vandoor. Om die daad te camoufleren schieten ze een andere FBI-agent neer. Voor die moord schuiven ze Neeson naar voor als dader, waardoor die prompt het Taken-pad kiest om zijn onschuld te bewijzen, zijn lief te beschermen en de schobbejakken in het nekvel te grijpen.

Honest Thief komt uit de koker van Ozark-bedenker Henry … alweer excuus, Mark Willilams. En die wou duidelijk meer brengen dan de zoveelste wraakactiethriller. Wat deze film uiteraard is, maar er ligt opvallend meer nadruk op de karakterschetsen. Waardoor alles wat trager en minder hectisch verloopt dan bij regisseurs die hun camera al naar links willen draaien terwijl hij nog op weg is naar rechts. Wat van Honest Thief tot op zekere hoogte een naïeve en ouderwetse versie van Taken en tutti quanti maakt. Ja, je kan zelfs gewag maken van een seventiesvibe. Dat geeft alvast aan Jeffrey Donovan de kans om zijn personage van Neeson op de hielen zittende FBI-agent een lekkere laidbacklaag mee te geven. En een shih-tzu, vertolkt door Williams’ eigen huisdier.

Honest Thief

Indien Williams sommige plotgaten wat ordentelijker had dichtgereden of sommige onwaarschijnlijkheden wat beter had geplamuurd, dan had Honest Thief waarschijnlijk zelfs een verdiende derde ster kunnen stelen. Al valt er zelfs zonder die symbolische beloning genoeg aardig B-plezier te beleven aan deze ambachtelijke Agent Nivens, I’m coming for you actiethriller.

Alex De Rouck

Extra informatie

Geen extra's op deze Blu-ray.

Zie ook...