Alexander Knox

Alexander Knox
° 16-01-1907
Strathroy
Canada
+ 25-04-1995
✞ Leeftijd bij overlijden: 88
genomineerd Oscars ® 1945
1 keer genomineerd voor een Oscar

Voor hij begon te werken als journalist had Alexander Knox gestudeerd aan de Universiteit van Western Ontario.  Schrijven was dus één van zijn interesses waardoor hij vol ambitie later in zijn carrière met succes auteur en toneelschrijver werd.  Het was nadat hij een tijd had gewerkt bij de ‘Boston Post’ dat hij ging acteren : in 1929 maakte hij, ook al in Boston, zijn acteerdebuut.

In de jaren ’30 volgde een vrij succesvolle periode maar dan op vlak van toneel.  In 1938 maakte hij zijn langspeelfilmdebuut.  Toen hij op het moment dat de tweede Wereldoorlog uitbrak naar Amerika terugkeerde maakte hij vooral als karakterspeler in Hollywood-films indruk.

Zo speelde hij een belangrijke (hoofd)rol in de biografie over Woodrow Wilson (“Wilson”) van Henry King, een acteerprestatie die zelfs een Oscarnominatie kreeg.

In de jaren ’50 keerde hij dan, samen met zijn vrouw – de actrice Doris Nolan – terug naar Engeland waar hij ging samenwerken met regisseur Joseph Losey wat leidde tot noemenswaardige rollen in onder andere “The Damned” (1962) en “Accident” (1967).

Oscars ® 1945 Genomineerd Beste acteur in een hoofdrol
Actor
Wilson