Patser componist Hannes De Maeyer releaset muziek uit de bioscoophit van het jaar

Patser componist Hannes De Maeyer releaset muziek uit de bioscoophit van het jaar
12/02/2018

Na amper twee weken in de Belgische zalen verplettert Patser alle records. Ook in Nederland scoort de nieuwste film van regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah geweldig goed.
De film vertelt het waanzinnige verhaal van vier vrienden op 't Kiel in Antwerpen die ervan dromen om te leven als echte Patsers: snel rijk worden en leven zoals Tony Montana in Scarface. Living the good life met snelle patserbakken, dikke villa's, veel bling bling en... respect.

Na Black & Image werkten Adil & Bilall voor de originele muziek van Patser opnieuw samen met Hannes De Maeyer. Belangrijke inspiratiebronnen voor de score waren zowel de iconische 80's filmscores van onder andere Scarface, Terminator en Midnight Express, als de meer recentere '80's revival' soundtracks zoals de muziek uit Drive & Stranger Things. Die mix, onder een sausje van hedendaagse electronica invloeden, zorgt voor een perfecte muzikale vertaling van de energie en sfeer uit de film.

Regisseurs Adil El Arbi & Bilall Fallah over de samenwerking met Hannes De Maeyer:

Hannes De Maeyer is onze broeder. Samen met hem hebben we ons allereerste programma gemaakt en onze films Image, Black en Patser. Hij heeft de unieke capaciteit om onze visie volledig te matchen met zijn muziek en de kwaliteit van onze films naar een veel hoger niveau te brengen. Voor Patser zochten we een 80's sound die die ons deed denken aan videogames en de coole films uit die periode. Daarnaast is het spannende muziek die vol emotie zit. Patser zou nooit zoveel succes gehad hebben zonder de muziek van Hannes. De muziek van Hannes voor Patser is next level shiiiiit!

Hannes De Maeyer over de muziek voor Patser :

Samenwerken met Adil & Bilall is altijd heel dankbaar. Ze hebben niet alleen een duidelijke visie op alle onderdelen van hun film en dus ook op hoe de muziek moet klinken, maar ze geven me beiden ook ontzettend veel energie.
Voor de filmscore van Patser heb ik ter voorbereiding ontzettend veel geluisterd naar de meest uiteenlopende klanken: van iconische 80’s filmscores, tot ook hedendaagse filmmuziek, electronic music en gamemuziek, en heb mij volop verdiept in de sfeer en vibes die deze muziek oproepen.
Ik heb ook de hulp ingeroepen van synthesizer wizard Yannic Fonderie. Hij heeft zowat elke hardware synth in huis die je je kan inbeelden. Dankzij de combinatie van zijn hardware synth klanken en mijn software synths, kwamen we tot de perfecte mix.
Het allermoeilijkste aan het creëren van deze score was het verkrijgen van een toffe 80’s vibe zonder daarbij te cheesy of ‘fout’ te klinken. Gelukkig volgden Adil & Bilall het creatieproces nauw op de voet en konden we samen die juiste balans vinden.
Doorheen de verschillende samenwerkingen zijn we ook echt vrienden geworden, waardoor er veel wordt afgelachen.