Hope International Film Festival

Hope International Film Festival
28/04/2021

HOPE International Film Festival: hoop in tijden van corona, vooral voor de meest kwetsbaren. Hope International Film Festival, kortweg HIFF, wil zijn aandacht vestigen op de uitdagingen waarmee mensen met speciale behoeften, psychische stoornissen, aangeboren afwijkingen en andere handicaps worden geconfronteerd. Nu de hele wereld in zijn greep wordt gehouden door de coronapandemie, is het meer dan noodzakelijk dat HIFF ook de aandacht zal vestigen op de psychologische en fysieke impact ervan op de mensheid die vele malen meer mensen treft dan de dodencijfers als gevolg van de pandemie.

Als oprichters hebben Fadi El lawand, een in België wonende Libanese acteurregisseur- schrijver en Marc Besson, in een vorig leven producent van musicals, beiden te maken met mensen met speciale behoeften: een 5-jarige zoon met autisme en Charge-syndroom, een vrouw met MS en een moeder met de ziekte van Alzheimer. Het moedigde hen aan om buiten het gebruikelijke enge kader te denken en manieren te onderzoeken waarop ze andere mensen, zoals hun familie, konden helpen door middel van hun artistieke, culturele en literaire werk. Dit was het startpunt van het Hope International Film Festival. Kwaliteitsfilms, interessante verhalen, tot nadenken stemmende onderwerpen. Allemaal bieden ze steun aan mensen met speciale behoeften, die lijden aan een humanitair probleem of met andere ernstige obstakels in hun leven worden geconfronteerd.

Om het internationale karakter van het festival te benadrukken, werkt HIFF samen met filmprofessionals uit Europa, Afrika en de Arabische wereld.
HIFF gaat door in de Zweedse hoofdstad STOCKHOLM, van 10 tot 13 september 2021.
Inzendingen voor zowel de kort- als langspeelfilms lopen van 15.04 tem 15.06.2021.
Naast de traditionele filmprijzen, wordt er een speciale prijs toegekend aan een organisatie die mensen met een handicap in Stockholm ondersteunt om het verband tussen kunst en humanitair werk te benadrukken.

Info: https://www.hiff-festival.com/