The Ring (DVD)

Gewoon
The Ring (DVD)
2002
12/08/2003
dvd
110 minuten
thriller
16:09

acteur/actrice (8)

Naomi Watts Naomi Watts →  Rachel Keller
Brian Cox Brian Cox →  Richard Morgan
Martin Henderson →  Noah
David Dorfman →  Aidan
Daveigh Chase →  Samara
Lindsay Frost →  Ruth
Amber Tamblyn →  Katie
Rachael Bella →  Becca

regisseur (1)

Gore Verbinski

producent (2)

Walter F. Parkes
Laurie Macdonald

Het lijkt een fabeltje te zijn : na het bekijken van een videocassette met op het eerste zicht weinig betekenisvolle beelden rinkelt de telefoon. Wanneer opgenomen wordt hoor je aan de andere kant een bizarre stem die je toefluistert dat van je leven nog slechts zeven dagen overblijven.

Geef toe, een verhaal dat je niet echt au sérieux neemt wanneer je beste vriendin je op een avond vertelt dat ze met drie vrienden de bewuste band heeft bekeken ergens in een godverlaten gat en het opnemen van de telefoon inderdaad beantwoord zag met seven days.... De vrees van het meisje voor het effect van stralingen die worden voortgebracht door televisietoestellen, GSM's enzovoort lijkt gegrond wanneer ze een week later sterft alhoewel allicht niet de straling maar een of andere uitwerking van de tape hiervoor verantwoordelijk was.

De geheimzinnige dood van het meisje zorgt ervoor dat journaliste Rachel Keller (de Australische Naomi Watts uit Mulholland Drive) haar voelhorentjes eens uitsteekt in de vriendenkring van het meisje want wie weet kan daar een sterk verhaal uit voortvloeien. Eén van de aanwezigen praat zijn mond voorbij en zo is het verband met het tv-avondje waarop het kwaad is geschied gauw gelegd. Gelukkig heeft Rachel nog wel meer talenten en wendt ze haar speurneus aan om een eigen mini-onderzoekje te starten. Met succes want binnen de kortste keren krijgt ze de bewuste videoband in handen, gaat er natuurlijk naar kijken (een mens moet risico's nemen in het leven) en stelt tot haar afgrijzen vast dat de telefoon inderdaad rinkelt en haar laatste zeven dagen geslagen zijn... Tot zover het goede uitgangspunt van The Ring.

Nochtans rammelt het toch wel wat met het scenario en de verhaallijn van de film. Eenmaal voor de kijker de basis-idee is duidelijk gemaakt, gooit men tot het eind van de film alle remmen los en worden een onwaarschijnlijk aantal wendingen op je losgelaten. Het verhaal leidt langs een vuurtoren - dode paarden - psychiatrische patiënte - vergeetput - originele zelfmoord - moord op een wel heel onwaarschijnlijke manier,... Je merkt dat niet alles echt steek houdt. Nochtans is iemand als Gore Verbinski met The Ring verbonden. Hij heeft weliswaar als debuut-langspeelfilm Mouse Hunt geregisseerd, maar was ook verantwoordelijk voor The Mexican die al bij al toch zo slecht nog niet was. Maar... The ring is een remake van de Japanse regisseur Hideo Nakata die het origineel Ringu in januari 1998 uitbracht en het zag uitgroeien tot één van de grootste filmsuccessen ooit in het land van de rijzende zon. Ringu was gebaseerd op het boek van Koji Suzuki, die de 'Stephen King van Japan' wordt genoemd.

Ehren Kruger is de man die het scenario mocht schrijven voor de film, eerder al kreeg hij een belangrijke prijs voor Arlington Road (!) en schreef hij aan Scream 3, Reindeer Games en Impostor. Aan de zijde van Naomi Watts zie je ook de uit Nieuw-Zeeland afkomstige Martin Henderson aan het werk die je misschien nog kent van Windtalkers en ook Daveigh Chase verdient een vermelding : je zal ze allicht niet herkennen als Samara omwille van de 'look' die haar rol met zich meebrengt naast het feit dat ze vroeger enkel te horen was als Stitch in de Disney-animatietopper Lilo &: Stitch, maar ook de stem was achter 'Chichiro' in Spirited Away. Voor Chase is deze film in elk geval een stap vooruit, terwijl we van Verbinski toch wel wat meer hadden verwacht.

De extra's op deze DVD heeft men heel beperkt gehouden. Op de inlay staat vermeld dat er een 'Trailer' zou beschikbaar zijn maar die vonden wij in ieder geval niet. Let wel, misschien staat hij er wél op want we hebben ook wel wat moeten zoeken om het fameuze filmpje te vinden waar het hem allemaal om te doen is in de film. Ja hoor, we hebben dat bekeken en vonden het wel goed gevonden dat je eens dit is gestart de dvd niet kunt stopzetten (tenzij je de lade van de dvd-speler opent of je toestel uitschakelt...). Extra creepy werd het wanneer een tijd nadat dit filmpje van iets meer dan twee minuten was afgelopen plots de telefoon rinkelde, gelukkig enkel uit de luidsprekers... De 'Don't watch this video'is een soort montage van een klein kwartiertje van scènes uit de film met stukjes uit het bizarre filmpje. En voor wie het filmpje niet mocht vinden het volgende : aan de rechterkant van alle extra's staat Bekijk dit niet en Moet je dit zien. Ga met de cursor/pijltjestoetsen op je toestel/ afstandsbediening nog één stapje naar beneden na deze opties en druk dan op start. Tot over zeven dagen...

Koenraad Adams
Extra informatie


Extra's

  • Don't watch this video (14' 36)
  • The video (long) (2' 06)