This Means War

Matig
This Means War
22/02/2012
2011
langspeelfilm
Komedie

verdeler

20th Century Fox

acteur/actrice (15)

Reese Witherspoon Reese Witherspoon →  Lauren
Angela Bassett Angela Bassett →  Collins
Tom Hardy →  Tuck
Chris Pine →  FDR Foster
Til Schweiger →  Heinrich
Chelsea Handler →  Trish
John Paul Ruttan →  Joe
Abigail Leigh Spencer →  Katie
Rosemary Harris →  Nana Foster
George Touliatoos →  Opa Foster
Clint Carleton
Warren Christie
Leela Savasta
Natassia Malthe
Laura Vandervoort

regisseur (1)

McG
This Means War

FDR (Chris Unstoppable Pine) en Tuck (Tom Inception Hardy) zijn twee CIA-agenten die steeds samenwerken maar er bij het vervullen van hun opdrachten vrijwel altijd een heuse puinhoop van maken. De meeste van hun operaties zijn zo geheim dat ze eigenlijk niet mogen opgemerkt worden door wie dan ook. Geen slachtoffers maken, niet zorgen voor spectaculaire toestanden, kortom er ten allen tijde voor zorgen dat hun activiteiten het nieuws halen.
Het zal je niet verbazen dat het duo weliswaar steeds het beoogde doel bereikt maar dat achteraf over de manier waarop, nog een hartig woordje wordt gesproken. Dat woordje is deze keer van korte duur want de twee agenten worden op non-actief gezet. Niet zo verrassend als je weet dat bij hun laatste interventie een slechterik van een flatgebouw werd gekieperd, een sjieke receptie ontaardde in een flinke knok- en schietpartij en de dollarbiljetten de grootstad in dwarrelden na de tussenkomst van de twee.

Lauren Scott (Reese Witherspoon) werkt als 'Senior Product Evaluator' in een bedrijf dat allerhande producten test en de resultaten van de gevoerde onderzoeken commercieel of via gerechtelijke weg probeert te verzilveren. Lauren is goed in haar vak en beschikt door de vele jaren ervaring die ze heeft over een enorme kennis van de uitgeprobeerde produkten.
Waar de knappe Lauren echter niét goed in is, is het vinden van een geschikte partner, 'de ware' zeg maar. Haar beste vriendin Trish (Chelsea Handler) vindt dit allicht erger dan Lauren zelf en zet om haar een handje te helpen op een dag een foto van Lauren samen met een profiel op een dating-site op het internet.

This Means War

Toeval wil nu (natuurlijk is dit geen toeval maar het klonk wel goed aan het begin van deze zin en een synopsis mag nooit verraden hoe goed of slecht een film wel is) dat Tuck zich onlangs ook inschreef op dezelfde site en jawel hoor... even later ontmoeten de twee elkaar. Als goede vrienden had Tuck zijn plannen natuurlijk bekendgemaakt aan zijn vaste partner FDR en er werd afgesproken dat deze laatste in de buurt bleef van de plaats van de date. Je weet maar nooit dat het hier ging om een psychopate en dan wil je natuurlijk je beste vriend ter hulp snellen mocht dat nodig blijken... Van het één komt het ander en Lauren staat al vrij snel oog in oog met de CIA-oppas alhoewel ze natuurlijk niet weet dat de twee elkaar kennen. Je kan het FDR niet kwalijk nemen maar ook hij ziet in Lauren een lekker ding en hij probeert haar te versieren.
En het scenario is natuurlijk zo geschreven dat het moment komt dat de twee weten dat ze verliefd zijn op dezelfde vrouw, waarna ze alle mogelijke CIA- en dus hoogtechnologisch vernuft inzetten om elkaar de loef af te steken en Lauren voor zich te winnen. Dat betekent oorlog denk je dan. Alhoewel je dat brugje natuurlijk al zelf had gemaakt...

This Means War

This Means War heeft alvast één positief punt. Zo weten we nu echt helemaal zeker dat er nog hoop is voor scenarioschrijvers. Het verhaaltje van deze komedie is zo dunnetjes dat het kon geschreven zijn door een tiener met wat verbeeldingszin. Als je weet dat deze film in Amerika alleen al na iets meer dan twee weken (de film werd er heel uitzonderlijk uitgebracht op Valentijnsdag - een dinsdag) 41.000.000 Dollar opbracht dan weet je dat er zelfs (daar) geld te verdienen is met het schrijven van schijnbaar waardeloze verhaaltjes. Reese Witherspoon is nooit echt kritisch geweest voor het aanvaarden van een filmrol en aangezien het actie-genre nog geen deel uitmaakte van haar filmografie is het niet echt verrassend dat ze in dit project stapte. McG is regisseur van dienst en die had natuurlijk al wat ervaring met mooie vrouwen en actie

Koenraad Adams
Weekend Box Office VS
17-02-2012 Plaats 5 $ 17.405.930
24-02-2012 Plaats 7 $ 8.425.010
02-03-2012 Plaats 8 $ 5.561.323
09-03-2012 Plaats 9 $ 3.756.060
16-03-2012 Plaats 10 $ 2.141.760

Synopsis

hij maakte vroeger al Charlie's Angels, Charlies Angels : Full Throttle en Terminator : Salvation. Het ontbreekt de man niet aan ambitie en pretentie want hij stelde zich in een interview al eens luidop de vraag of James Bond respect zou hebben voor Ethan Hunt (hoofdpersonage in Mission Impossible) mochten die twee personages écht bestaan en elkaar ontmoeten. Het geeft aan dat je als filmmaker echt wel moet kunnen dromen want dit duo vergelijken met Chris Pine en Tom Hardy is als voetbalclub Sparta Heestert vergelijken met FCB.

Op de terugweg naar huis vroegen we ons af of er überhaupt mensen zijn die This Means War een fantastische film vinden. Kijkers die morgen aan vrienden, kennissen, familieleden dolenthousiast zouden vertellen over deze komedie en This Means War aanraden. Hun advies om de film te gaan bekijken zou ondersteund worden door een zekere argumentatie maar daar moeten we afhaken als het op het geven van argumenten aankomt want This Means War is echt een flutfilm. Flut, kut, maakt niets uit, zolang je maar weet dat This Means War suckt...