Gene Autry
Orvon Gene Autry

Gene Autry
° 29-09-1907
Tioga
+ 02-10-1998
✞ Leeftijd bij overlijden: 91


genomineerd Oscars ® 1942
1 keer genomineerd voor een Oscar

acteur/actrice
(92)

1951
1950

Mocht iemand het in zijn hoofd halen een ranglijst op te maken van acteurs die in het meest aantal westerns te zien waren, dan zou Gene Autry gegarandeerd héél hoog staan in het lijstje. De lijst met films waarin Gene Autry te zien was is indrukwekkend (en eindigt vreemd genoeg plots in 1959 ?!) en in de meeste gevallen gaat het dus om films die zich in het (wilde) Westen afspelen en waarin Autry te zien is/was als... zingende cowboy ! Een heel vreemde combinatie dus, films die het midden houden tussen een musical en een western...

Als Debbie Reynolds gekend was als de zingende non, dan was Gene Autry dus zonder twiijfel de zingende cowboy ! Het leidde zelfs af en toe tot echte hits, denk maar aan Rudolph the Red-NosedReindeer. Zijn bijzonder betrokkenheid in zowel films als muziek zorgde ervoor dat hij door de jaren heen een waar imperium opbouwde van televisie- en radiostations, hotels en ranches en op een gegeven ogenblik zelfs investeerde in de California Angels, een baseball-ploeg die in die tijd bijzonder succesvol was.

Gene Autry's eerste echtgenote was Ina Mae Spivey, ze overleed in 1980. Eén jaar later stapte Gene Autry opnieuw in het huwelijksbootje met Jacqueline Ellam. Beide huwelijken bleven kinderloos.  Autry leefde tot zijn dood in Palm Springs.

Oscars ® 1942 Genomineerd Beste nummer
Be Honest With Me - muziek en tekst
Ridin’ on a Rainbow