Intersection

Middelmatig
Intersection
1994
21/04/1994
langspeelfilm
98 minuten
drama

acteur/actrice (13)

Sharon Stone Sharon Stone →  Sally Eastman
Richard Gere Richard Gere →  Vincent Eastman
Lolita Davidovich Lolita Davidovich →  Olivia Marshak
Martin Landau Martin Landau →  Neal
David Selby →  Richard Quarry
Jennifer Morrison →  Meaghan Eastman
Sandra P. Grant →  Receptionist
Ron White →  Charlie
Jay Brazeau →  Zakenman
Betty Phillips →  Edwina
Alan C. Peterson
Matthew Walker
Patricia Harras

regisseur (1)

Mark Rydell Mark Rydell

producent (2)

Mark Rydell Mark Rydell
Bud Yorkin

Arme Richard Gere.  NIet kunnen kiezen tussen Sharon Stone en Lolita Davidovich (Blaze, Raising Cain), respectievelijk zijn vrouw en minnares.  Het zal je maar overkomen.

Architect Vincent Eastman is de Gere-zielepoot van dienst die na 16 jaar huwelijk met vrouwtje Sally overweldigd wordt door een overdosis huwelijkssleursterretjes, en een romance begint met journaliste Olivia.

Het scenario begint pas goed te rollen wanneer Olivia niet langer tevreden is  met een tweedeplansaanwezigheid en hem dwingt van een keuze te maken.  Voeg daar nog een bloeiende carrière van vrouwlief en een dertienjarige dochter bij, en U zou in staat moeten zijn om Geres gewetensknoop te vatten.

De Amerikaanse biosbezoekers reageerden compleet onverschillig op dit romantisch dilemma-drama, een lot dat ook de laatste werkjes van Gere en Stone (Mr. Jones, Sliver) beschoren was.  Zoals bekend werden die films hier wel goed gesmaakt, en afgaande op de dobberende lichaamsdelenzee waarin ik deze film meepikte zal Intersection bij ons ook wel voor een flinke berg afgescheurde biosticketten zorgen.

O ja, de film is een remake van het Franse Les Choses De La Vie (met Romy Schneider) maar het ziet er allemaal uit alsof het in Hollywood zelf boven de doopvont is gehouden.  O ja bis, voor degenen die denken dat Stone niet meer verlost geraakt van de Basic Instinctkunstjes : deze keer gaat ze niet uit de kleren.  En nee, beste laatste strohalm grijpende lezer(es) : ze loopt, springt, valt of kruipt er ook niet uit, ze blijft er gewoon in.  U krijgt er wel een mooie dosis fris gebottelde romantiek voor in de plaats.

Alex De Rouck
Weekend Box Office VS
21-01-1994 Plaats 3 $ 7.818.502
28-01-1994 Plaats 5 $ 4.001.350
04-02-1994 Plaats 10 $ 2.304.541


Synopsis

Een succesvol architect raakt bij een ongeval betrokken en blikt terug op de twee belangrijkste relaties in zijn leven : die met zijn maitresse (Davidovich) en die met zijn vrouw (Stone), die van hem vervreemd isgeraakt.

Geschreven door David Rayfiel en Marshall Brickman.