The Day Will Come

The Day Will Come
2016
17/05/2017
langspeelfilm

acteur/actrice (10)

David Dencik David Dencik
Lars Mikkelsen →  Heck
Sofie Grabol
Harald Kaiser Hermann
Albert Rudbeck Lindhardt
Laurids Andersn
Lars Ranthe
Soren Saetter-Lassen
Sonja Richter
Solbjorg Hojlfeldt

regisseur (1)

Jesper W. Nielsen

producent (3)

Sisse Graum Jorgensen
Peter Aalbaek Jensen
Louise Vesth

director of photography (1)

Erik Zappon

scenarist (1)

Soren Sveistrup

beeldmonteur (2)

Janus Billeskov Jansen
Morten Hobjerg

productieontwerper (1)

Sabine Hviid

kostuumontwerper (1)

Stine Thaning

'The Day Will Come' was de grote winnaar van de Roberts, de jaarlijkse awards van de Deense Filmacademie. De film won er maar liefst 6 prijzen, waaronder Beste Film en Beste Scenario (van The Killing-scenarist Søren Sveistrup).



Synopsis

In Kopenhagen in 1967 wordt dagelijks gedemonstreerd tegen de oorlog in Vietnam, terwijl de media berichten over de strijd om de eerste man op de maan en in heel Europa een nieuwe jeugdcultuur opkomt.
Maar voor Erik en zijn jongere broertje Elmer zijn dromen over vrijheid en blijheid ver weg. Wanneer hun alleenstaande moeder ernstig ziek wordt, stuurt de staat hen naar een jongensinternaat. Aan het hoofd staat de rechtlijnige directeur Heck  die zijn ouderwetse opvoedingsmethodes met harde hand toepast. Hij gebruikt de jongens als goedkope werkkrachten en houdt ze in het gareel met lijfstraffen, vernederingen en medicijnen. Ook de andere werknemers van het internaat houden zich strikt aan het hardvochtige regime, met uitzondering van de nieuwe lerares.
 
Elmer wil later astronaut worden en vertelt zijn zelfbedachte verhalen ook aan de anderen, waarmee hij iedereen hoop geeft in de uitzichtloze situatie. Slechts bewapend met hun levendige verbeeldingskracht en een flinke dosis durf, zoeken Elmer en Erik een uitweg.

Error: Call to undefined method BirthdaysBirthday::isLeapYear() in _birthdays_get() (regel 614 van /home/filmfreak/public_html/sites/all/modules/birthdays/birthdays.module).