Na Putu

Na Putu
2010
12/01/2011
langspeelfilm
100 minuten

verdeler

ABC ABC

acteur/actrice (6)

Zrinka Cvitesic
Leon Lucev
Ermin Bravo
Mirjana Karanovic
Nino Violic
Sebastijan Cavazza

regisseur (1)

Jasmila Zbanic


Synopsis

Het jonge koppel Luna en Amar doet zijn best om de onverwachte obstakels die de relatie bedreigen te overwinnen. Luna vergeeft haar man zijn feestjes tot in de late uurtjes, maar op zijn werk in de controletoren op de luchthaven wordt dit niet getolereerd. Amar wordt geschorst op zijn werk en moet in therapie voor zijn alcoholprobleem, wat hij na één keer koppig weigert. Even later krijgen Luna en Amar nog een tegenslag te verwerken, na 2 jaar proberen, horen zij dat ze niet zwanger kunnen raken.
Bij een klein auto-ongeluk ontmoet Amar Bahrija, een oude religieuze vriend uit het leger. Hij geeft Amar een nieuwe baan als docent. Luna is niet enthousiast wanneer ze hoort dat Amar hiervoor een tijdje ver buiten de stad zal verblijven. Ook vindt ze de kleding van Bahrija en zijn volledig in het zwart gesluierde vrouw maar niks. Anderzijds beseft Luna dat de gefrustreerde Amar een goed betaalde baan niet kan weigeren.
Nadat Amar een tijdje niets van zich heeft laten horen, mag Luna hem eindelijk bezoeken in een geïsoleerde Wahhabi-gemeenschap aan een uitgestrekt meer...