The Secret Life Of Pets

Goed
The Secret Life Of Pets (OV)
KT
03/08/2016
2016
langspeelfilm
86 minuten
animatie
familiefilm
komedie

verdeler

Sony Pictures Releasing Sony Pictures Releasing

acteur/actrice (15)

Kevin Hart Kevin Hart →  Snowball (stem)
Albert Brooks Albert Brooks →  Tiberius (stem)
Dana Carvey Dana Carvey →  Pops (stem)
Steve Coogan Steve Coogan →  Ozone/Reginald (stem)
Ellie Kemper →  Katie (stem)
Lake Bell →  Chloe (stem)
Louis C.K. →  Max (stem)
Eric Stonestreet →  Duke (stem)
Jenny Slate →  Gidget (stem)
Hannibal Buress →  Buddy (stem)
Bobby Moynihan →  Mel (stem)
Chris Renaud →  Norman (stem)
Michael Beattie →  Tattoo (stem)
Sandra Echeverria →  Maria (stem)
Jaime Camil →  Fernando (stem)

regisseur (1)

Chris Renaud

producent (2)

Christopher Meledandri
Janet Healy
The Secret Life Of Pets (OV)

Bij Blue Sky Animation (de animatiepoot van Fox) zullen ze het niet graag horen, maar Illumination Entertainment (de animatiepoot van Universal) is er op vrij korte tijd in geslaagd om zich op dezelfde populariteitshoogte als Pixar en Dreamworks Animation te stationeren. Ook op het gebied van economisch gerinkel trouwens: Illuminations “Despicable Me” en alle “Minions”-afgeleiden stratosfeerden naar wat een van de meest lucratieve merchandisingdeals ooit was, en nog steeds is. Ook deze “The Secret Life Of Pets” bleek meteen een schot in de roos. Zozeer zelfs, dat de prent op een week tijd meer dan honderd miljoen opbracht in Amerika, en het licht voor een sequel inmiddels op groen is gesprongen met een voorziene releasedatum in 2018. En dat terwijl de Blue Sky-reeks “Ice Age”  op sterven na dood blijkt. De blauwehemeljongens moeten zich dus dringend herbronnen indien ze relevant willen blijven in het overbevolkte animatielandschap.

Overbevolkt is ook “The Secret Life Of Pets”, een dierenkomedie waarin onder meer scheepsladingen honden, katten, hamsters, vogels, konijnen, varkens, slangen en krokodillen opduiken. De geinige teasertrailer waarmee Illumination het project voor het eerst onder de aandacht van de ouders en kinderen-goegemeente bracht, zit bijna volledig in de film verwerkt, maar vormt niet echt de essentie. Dat is de af en toe iets te duidelijk op “Toy Story” geënte plot waarin twee honden (lees: speelgoed) uit de beschermde ruimte van het huis van hun baasjes worden gerukt na een onderlinge ruzie. Ze komen in de boze buitenwereld terecht (hondenvangers en riooldieren inclusief), moeten er elkaar leren accepteren om levend uit de gevarenzone te komen en kunnen naast elkaar uiteindelijk ook rekenen op hun vriendenkring die met gevaar voor eigen leven eveneens een reddingsactie op poten zet.

The Secret Life Of Pets (OV)

Ja, plots in animatiefilms, ze durven nogal eens op elkaar lijken. Dat die vaststelling niet als het zwaard van Damocles boven “The Secret Life Of Pets” hangt, komt door de vlotte finesse waarmee alles zich ontvouwt. Intrinsiek draait alles rond Jack Russell terriër Max (Louis C.K.), een trouwe en betrouwbare huisvriend die al ettelijke jaren lief en leed deelt met baasje Katie. Tot Katie op een dag met zijn ‘broer’ Duke (Eric Stonestreet) op de stoep staat, een uit de kluiten gewassen en onverzorgde straathond. Vriendjes worden tussen die twee zit er niet meteen in: Duke teert op het recht van de sterkste, en Max weigert zich te laten intimideren. Het gevolg: beide dieren raken verdwaald in de grote stad, en dit stukjes leesvoer sluit aan bij de synopsis in de vorige paragraaf.

The Secret Life Of Pets (OV)

De karaktertrekken van de huisdieren vormen een gezonde basis voor fijne animatiehoogstandjes en het grote avontuur in de stad blijkt een ideale voedingsbodem voor dosissen gags waarvan er gelukkig weinig plat op de bek gaan. Een film met een hoog “Minions”-gehalte dus, en dat is ditmaal niet zozeer een nadeel. Illumination heeft zeker nog niet de ontroering in pacht die als een rode draad doorheen het oeuvre van Pixar loopt, en zet gelukkig ook niet altijd in op de ADHD-adrenaline van Dreamworks. Hun niche blijkt het etaleren van zoveel mogelijk gags en het bedenken van slapsticksituaties waar zowel jong als oud kan mee lachen. En die mix zit goed in “The Secret Life Of Pets”. Je hoeft niet eens een huisdier te hebben om luidop te lachen of te grinniken met de grotendeels slimme vondsten die dit filmpje verbazend goed vooruit laten gaan.

De meerwaardezoeker hoeft ook niet te vrezen in de verkeerde zaal te zitten: Alexandre Desplats uitbundige New York riedels-soundtrack (“West Side Story” is nooit veraf) zit als gegoten en wie altijd al eens zwanworsten wou zien die een Busby Berkeley-nummertje opvoeren op de tonen van de “Grease”-finale zit hier op zijn of haar beurt waffens en miauwens goed.

Alex De Rouck
Weekend Box Office VS
08-07-2016 Plaats 1 $ 104.352.905
15-07-2016 Plaats 1 $ 50.838.355
22-07-2016 Plaats 2 $ 29.607.210
29-07-2016 Plaats 4 $ 18.915.140
05-08-2016 Plaats 4 $ 11.500.590
12-08-2016 Plaats 6 $ 9.064.565
19-08-2016 Plaats 9 $ 5.880.500
02-09-2016 Plaats 1 $ 15.833.223
16-09-2016 Plaats 1 $ 21.653.017
23-09-2016 Plaats 3 $ 13.537.270
30-09-2016 Plaats 4 $ 13.476.141

Synopsis

Film over het leven dat huisdieren leiden nadat hun baasjes ze alleen laten om naar school te gaan of te gaan werken.