No Escape - Escape from Absolom

Gewoon
No Escape - Escape from Absolom
1994
langspeelfilm
118 minuten
actie

acteur/actrice (11)

Ernie Hudson Ernie Hudson → Hawkins
David Wenham David Wenham → hotelbewaker # 2
Kevin Dillon Kevin Dillon → Casey
Ray Liotta Ray Liotta → Robbins
Michael Lerner Michael Lerner → 'warden'
Lance Henriksen Lance Henriksen
Stuart Wilson → Marek
Kevin J. O'Connor → Stephano
Tom Laughlin → Killian
Ian McNeice → King
Jack Shepherd → Dysart

regisseur (1)

Martin Campbell

Een in de toekomst gesitueerde gevangenisfilm is meestal het sein om een gemiddelde anderhalf uur in een donkere omgeving gedropt te worden waar rioleringsdeksels en verroeste winkelhaken decoratieve stukken vormen.  Niet zo in deze film waar er nog genoeg bomen, struiken en lianen zijn om in te ravotten.

Anno 2022 worden alle 'misdadigers' gecentraliseerd op een afgelegen jungle-eiland dat voorzien is van een bende wildemannen (outsiders) en een vredelievende gemeenschap (insiders), en dat allemaal onder toezicht van een iets verder gelegen gevangenisfort.

Nieuw gearriveerde gevangene Robinson is de eerste die erin slaagt om de moordlustige outsiders een hak te zetten, en is vastbesloten om vanuit de insideromheining een vlucht naar de vrije wereld te ondernemen.

Narratieve duidelijkheid is niet het sterkste punt van Escape from Absolom, daar de overvolle verzameling weetjes en ideetjes nauwelijks of zeer onduidelijk wordt uitgewerkt.  Koopwaar van deze prent is dan ook de overgepropotioneerde hoeveelheid actie en geweld waarbij onthoofdingen, lichaam doorborende martelpraktijken en dodensprongen in een rivier waarbij zelfs de meest doorgewinterde forel nog hoogtevreesaanvallen krijgt de belangrijkste entourage vormen.

Da kans dat u dit een spectaculair filmpje vindt is dus vrij groot, tenzij u onlangs met een elastiek aan de voeten van een kraan bent gedonderd.  Of nog aan het bekomen bent van uw onverwachte oog in oog ontmoeting met een berggeit tijdens een recente Alpenvakantie.

Alex De Rouck
Weekend Box Office VS
29-04-1994 Plaats 1 $ 4.588.736
06-05-1994 Plaats 5 $ 3.125.453
13-05-1994 Plaats 7 $ 1.737.561
20-05-1994 Plaats 8 $ 811.006


Synopsis

Geschreven door Michael Gaylin en Joel Gross, gebaseerd op de roman van Richard Herley.