Bouw van Kinepolis Dordrecht in de startblokken

18/11/2014

De bouw van Kinepolis Dordrecht staat in de startblokken. Vandaag werd het officiële startschot gegeven van de bouwwerkzaamheden van de bioscoop, die in het najaar van 2015 de deuren opent. Kinepolis Dordrecht zal 6 zalen en 1200 stoelen tellen. Het startevenement vond plaats in aanwezigheid van beide CEO's van Kinepolis Group, Eddy Duquenne en Joost Bert, en wethouders P.H. Sleeking en J. Mos van de gemeente Dordrecht. Op ceremoniële wijze werd de eerste paal in de grond geheid. Eerder dit jaar nam Kinepolis Wolff Bioscopen over. Hiermee verwierf Kinepolis 9 bestaande bioscopen in Nederland en onder meer ook dit bouwproject. Kinepolis mikt in Dordrecht op ruim 300 000 bezoekers per jaar. Na Dordrecht volgen nog 2 andere projecten, met name in Breda en in Utrecht.

Eddy Duquenne: We willen met het Kinepolis-filmbelevingsconcept meer mensen warm te maken voor film en cultuur, en tegemoet komen aan de wensen van de filmliefhebber.Vandaag leggen we de fundamenten van een nieuw succesverhaal. Deze dynamische stad verdient een trendsetting multiplex dat vandaag in realisatie gaat. Kinepolis geniet een unieke locatie aan het water met een duurzame en eigen architectonische invulling, die perfect aansluit bij de Dordtse stadsontwikkeling.

Over Kinepolis
Kinepolis Group ontstond in 1997 uit een fusie van twee familiale bioscoopgroepen, en liet zich in 1998 op de beurs noteren. Kinepolis biedt een innovatief bioscoopconcept aan dat als toonbeeld geldt binnen de sector. Kinepolis Group telt 35 bioscopen, verspreid over België, Nederland, Frankrijk, Spanje,Zwitserland en Polen. Naast haar bioscoopactiviteit is de groep ook actief in filmdistributie, eventorganisatie, schermreclame en vastgoedbeheer. 2.100 medewerkers zetten zich in om 20 miljoen bioscoopbezoekers een onvergetelijke filmbeleving te bezorgen.