Diane Varsi

Diane Marie Antonia Varsi
Diane Varsi

°

23-02-1938
San Mateo
Californië
Verenigde Staten

+

19-11-1992
genomineerd Oscars ® 1958
1 keer genomineerd voor een Oscar

acteur/actrice
(4)

1957
Peyton Place → Allison Mackenzie

Diane Varsi groeide op in een gezin met maar weinig stabiliteit, een gebroken gezin. Ze groeide op bij vreemden, niet-familieleden, onder andere in kloosters aan de Amerikaanse westkust. Misschien heeft dat er iets mee te maken dat ze op haar twintigste al twee echtscheidingen achter de rug had (!), ze was een eerste keer gehuwd op haar vijftiende, een tweede keer toen ze 17 was.

Nadat ze had gewerkt als een appelplukster, dienster en fabrieksarbeider, vastbesloten om het te gaan maken in de entertainment business, was ze een tijd folkzangeres en drummer van een groepje. Hierna trok ze naar Los Angeles waar ze toneelschool ging volgen. Haar rol in het toneelstuk Gigi zorgde er voor dat ze een rol kreeg in Peyton Place als gestoorde dochter van Lana Turner. Varsi beschikte over alle troeven om een succesvolle carrière als actrice tegemoet te gaan : ze had ontegensprekelijk talent, werd voor de vermelde rol genomineerd voor een Oscar én er was de studio die maximaal publiciteit maakte voor haar.

Het was dan ook bijzonder verrassend dat ze na de volgende drie films besloot om Hollywood te verlaten. Ze was op dat moment pas 21 en motiveerde haar beslissing omdat ze “de ondergang wou vermijden”… Maar de jaren die volgden waren bijzonder moeilijk en de actrice besloot om terug te komen op haar beslissing. Maar het breken met Fox van vroeger met als gevolg dat ze haar verplichtingen bij de studio niet was nagekomen bleef niet zonder gevolgen. Fox deed er alles aan om er voor te zorgen dat ze nergens nog aan de bak kwam in Hollywood. Tot ze in 1970 probeerde om een comeback te maken maar echt succesvol was dit niet. In 1977 ondernam ze nog een tweede poging met haar rol in I Never Promised You a Rose Garden maar daar bleef het bij.

Oscars ® 1958 Genomineerd Beste actrice in een bijrol Peyton Place