Team Spirit 2

Slecht
Team Spirit 2
10/12/2003
2003
langspeelfilm

verdeler

K.F.D. K.F.D.

acteur/actrice (10)

Tom Van Landuyt →  Erik
Michaël Pas →  Stef
Axel Daeseleire →  Franky
Geert Hunaerts →  Vic
Dimitri Leue →  Jean Marc
Matthias Sercu →  Jos
Warre Borgmans →  Geert
Anne Denolf →  Rita
Tania Kloek →  Nancy
Hilde De Baerdemaeker →  Katia

regisseur (1)

producent (2)

Dirk Impens

Er werd nog voor de officiële release gezegd dat Team Spirit II een succes zou worden. Boze tongen beweerden dat vooral het VTM-publiek de film zou gaan bekijken wat niet zo verwonderlijk is want daar was de serie waarop de twee films zijn gebaseerd, natuurlijk toch wel eerst te zien (ja toch ?). Enkelingen durfden dan ook nog het verband leggen met het I.Q. van de(ze groep) kijkers... De VTM-stelling kunnen wij onmiddellijk de wereld uithelpen want wij kijken niet naar VTM alhoewel we natuurlijk moeten nuanceren en wijzen op onze verplichting om zélfs naar T.S. II te gaan kijken om hier zo objectief mogelijk over te kunnen berichten. En wie zijn wij om de stelling te ondersteunen of te ontkrachten dat de doorsnee Team Spirit kijker laag scoort qua intellect ? Het is gebruikelijk dat voor de hoofdfilm trailers getoond worden van andere films die binnenkort worden uitgebracht (voorfilmkes voor de minder ingewijden) en meestal zijn dit titels die door dezelfde distributeur worden uitgebracht. The Texas Chainsaw Massacre is zo'n film die door K.F.D. wordt gereleased en waarvan men ons de sterke preview (voorfilmke...) liet zien voor Team Spirit 2. En precies dan, uitgerekend op dat moment... horen wij iemand op de rij achter ons zich verbaasd afvragen Is dat al Team Spirit ?!

Jan Verheyen is een zeer sympathieke kerel met een goed voorkomen en hij heeft allicht wel bepaalde talenten, maar de films die hij maakt slaan niet echt aan bij mij en dat is een Understatement die een hoofdletter verdient. De Alias was zeker geen film waar je fier kon op zijn omdat een Belg/Vlaming hem had gemaakt en laat ons hopen dat niemand maar dan ook niemand de Belgische film ook maar durft te associëren met deze sequel. Voor alle duidelijkheid : wij hebben de eerste film niét gezien. Ik weet niet met wat ik tijdens de periode van de release bezig was, maar het zal zeker een stuk zinvoller geweest zijn dan naar de eerste Team Spirit te gaan kijken. Stijn Coninx heeft het in bepaalde media nogal hard te verduren gekregen bij de release van Verder dan de maan. Het mag dan misschien niet de beste Vlaamse film van de laatste 10 jaar geweest zijn, het ging toch over iets. Je zag er niet hoe een vrouw in blote tieten van onder haar zonnebank opveerde en een man in kostuum te lijf ging tot buiten haar voordeur, je kon begrijpen wat iedereen zei (de Nederlanders incluis) wat je van een Axel Daeseleire dan weer niet kunt zeggen (ondertitels mochten wel hier) én er waren toch wel mensen te zien in die film die écht konden acteren zodat men er niet iemand als een Anne Denolf (who the... ?) moest in katapulteren om de gaatjes te stoppen.

Maar eh... het verhaal daar willen we toch nog wat over kwijt natuurlijk. Echt moeilijk om het allemaal te snappen is het niet want de kindjes staan eigenlijk centraal in Team Spirit 2. Het ene gezinnetje wordt uitgebreid met een drieling, een ander koppel heeft er één maar wil er geen twee en nog een ander zou er graag één hebben maar kan er geen krijgen. Daar kan je geen langspeelfilm mee vullen, klopt maar toevallig spelen al die gasten nu ook nog wel voetbal in dezelfde ploeg zeker, die van Eendracht Vooruit, we hadden de naam zelf niet kunnen bedenken. Een paar van hen wil dolgraag in de reclamebusiness terechtkomen en één ervan (Erik - Tom Van Landuyt) krijgt als kersverse PR Manager de opdracht om een campagne uit de grond te stampen waarbij hij ook Eendracht Vooruit een flinke stap eh... vooruit mee kan helpen. Het eindigt allemaal in een voetbalwedstrijd tegen de All Stars met op de tribune onze Jean-Marie maar ook de Paul (Van Himst) en op het veld wat vergane glorie van het Belgisch voetbal zoals een Rudi Smidts, een Mike Verstraeten, enz... Wel jammer dat we niet alle doelpunten hebben zien maken, dan was ons bezoek dan toch niet voor niets geweest. Of er dan niets goed was aan Team Spirit II ? Jawel hoor, het nummer Kiss you all over van Exile, praaaaaaaaaaaaachtig nummer !

Koenraad Adams