Sibling Rivalry

Middelmatig
Sibling Rivalry
02/05/1991
1990
langspeelfilm
komedie

acteur/actrice (9)

Kirstie Alley Kirstie Alley →  Marjorie Turner
Jami Gertz Jami Gertz →  Jeanine
Bill Pullman Bill Pullman →  Nick
Carrie Fisher Carrie Fisher →  Iris Turner-Hunter
Sam Elliott Sam Elliott →  Charles Turner Jr.
Ed O'Neill Ed O'Neill →  Kapitein Wilbur Meany
Scott Bakula →  Harry
Frances Sternhagen →  Rose Turner
John Randolph →  Charles Turner Sr.

regisseur (1)

Carl Reiner Carl Reiner

Marjorie (Kirstie Alley) is acht jaar gehuwd. Na al die jaren is vrouwlief de nederige dienares geworden van haar man Harry (Scott Bakula), die in zowat alles geïnteresseerd is, behalve dan in enige bedactiviteit. Marjorie's zus, nog ongehuwd (en dus niet minder ervaren...) leest haar echter de les en geeft haar de raad een verhouding met een andere man te beginnen.

Een gedeukte bol kaas in een supermarkt en ene 'Charles' die voor haar geduldig wacht op het ontvangstbewijsje van zijn credit-card zorgen ervoor dat de twee vrij snel hemelse matrasmomenten ervaren.  Marjorie blijft hiervan nog even nagenieten (bijna verdwaald in een gigantisch pak borsthaar), terwijl enige respons van haar linkerzijde gevaarlijk lang uit blijft.  Het is voor de grijzerd (vier keer) te veel geweest en hij is naar de eeuwige jachtvelden vertrokken.

Tot zover de inleiding van deze langverwachte komedie van Carl Reiner (o.a. Dead Men Don't Wear Plaid, The Man With Two Brains) met naast Kirstie Alley o.a. nog Bill Pulman als Nick.  De nu zesendertigjarige Kirstie Alley studeerde oorspronkelijk kunst en literatuur in Kansas.  Nadat ze vijf jaar ervaring opdeed als binnenhuisarchitecte zette de stap in de filmwereld toen ze naar Los Angeles verhuisde en daar studeerde in de filmrichting.  Dat betekende meteen een springplank voor haar eerste rol in Star Trek III anno 1984, waarna o.a. Summer School, Shoot to Kill en Loverboy, en natuurlijk de twee Look Who's Talking volgden. 

Kirstie Alley heeft zich tot nu toe hoofdzakelijk gehouden bij het komedie-genre, waarbij haar grote activiteit het de maatschappijen moeilijk maakt er voor te zorgen niet teveel K.A.-films op één moment in de zalen te hebben

in juni wordt Madhouse immers alweer verwacht, een komdie met o.a. John Larroquette, John Diehl (Miami Vice) en Bradley Gregg.
Koenraad Adams
Weekend Box Office VS
26-10-1990 Plaats 2 $ 4.017.930
02-11-1990 Plaats 2 $ 3.248.139
09-11-1990 Plaats 4 $ 3.021.468
16-11-1990 Plaats 8 $ 1.579.836

Synopsis

Het scenario van Sibling Rivalry is zo absurd als maar mogelijk, maar dat kan de pret onmogelijk drukken : dit is namelijk één van de betere komedies die we tot nu toe in '91 voorgeschoteld kregen.