The Misfits

Slecht
The Misfits
Mogelijk schadelijk tot 12 jaar
Geweld
Grof taalgebruik
16/06/2021
2021
langspeelfilm
93 minuten
Actie
Komedie

verdeler

WW Entertainment WW Entertainment

acteur/actrice (7)

Tim Roth Tim Roth → Werner Schultz
Pierce Brosnan → Pace
Rami Jaber → de prins
Hermione Corfield → Hope
Jamie Chung → Violet
Mike Angelo → Wick
Nick Cannon → Ringo

regisseur (1)

Renny Harlin

producent (3)

Mansoor Al Dhheri
Kia Jam
Dean Altit

director of photography (1)

Denis Ajarcon Ramirez

uitvoerend producent (11)

Pierce Brosnan
Rami Jaber
Qais M. Quandil
Jalal Suliman
Abu Sameer
Lee Dreyfuss
Petr Jakl
Martin J. Barab
Arianne Fraser
Delphine Perrier
J.J. Carruth

scenarist (2)

Kurt Wimmer
Robert Henny

beeldmonteur (1)

Colleen Rafferty

productieontwerper (1)

Uzair Merchant

kostuumontwerper (1)

Angela Schnoeke-Paasch
The Misfits

Ja, Renny Harlin maakt nog films. Als je nu spontaan denkt ‘Renny wie’ dan ben je geen kind van de jaren negentig. Toen maakte de boomlange Fin immers furore met blockbustertitels als Die Hard 2 en Cliffhanger nadat hij het decennium daarvoor de aanval op Hollywood had ingezet met de energieke B-horrortitels Prison en A Nightmare On Elm Street 4.

Harlin maakt zelfs nog veel films: The Misfits is zowaar zijn dertiende 2000+-worp, en het gros daarvan werd rechtstreeks via thuisbioscoopschijven of streaming aan de man en vrouw gebracht. Niet dat Harlin zich voor een gat liet vangen: zo regisseerde hij tussen The Legend Of Hercules (2013) en deze The Misfits zelfs drie Chinese films. Geen gebrek aan kwantiteit dus ten huize Harlin, kwalitatief waren er meestal kosten aan. Zijn laatste interessante film hiervoor was The Long Kiss Goodnight (1996), zijn laatste relevante waarschijnlijk Deep Blue Sea (1999).

The Misfits

Het is dus een half mirakel dat deze The Misfits de (Belgische) zalen haalde. Zal wel door de aanwezigheid van Pierce Brosnan komen waarschijnlijk: in de nadagen van zijn carrière toch nog altijd een betrouwbare publiekslokker. En ja, best een aardig acteur. Al kan zijn piercing ook deze film niet redden. En wat doet Tim Roth hier in hemelsnaam? Had hij net als Brosnan zin om eens op een filmset in Abu Dhabi en Dubai te staan? De film is trouwens voor een groot deel tot stand gekomen met productiefondsen uit de Verenigde Arabische Emiraten.

Brosnan speelt in deze zelfverklaarde actiekomedie een vrouwenjagende bon vivant-zakkenroller die uit een Amerikaanse gevangenis weet te ontsnappen en naar Abu Dhabi reist om daar een partij peperdure uurwerken te stelen. Tenminste, dat denkt hij. In werkelijkheid is hij naar daar gelokt door een bende moderne Robin Hoods die van plan zijn om een goudvoorraad te stelen uit een door Roth gerunde gevangenis in (het fictieve) Jeziristan. Goud dat eigenlijk terroristengeld is, en de goedaardige dieven willen Brosnans vernuft gebruiken om de terroristische organisatie een serieuze financiële loer te draaien.

The Misfits

Een hoogst politiek correcte bende Robin Hoods trouwens met naast Brosnan en Jamie Chung ook nog een Afro-Amerikaan, een Aziaat, een Palestijn en een blanke blondine in de gelederen. De Eskimo’s zijn weer eens schandelijk over het hoofd gezien. Al mogen Eskimoacteurs eigenlijk tevreden zijn dat aan hen niet werd gevraagd om op te draven in een film die zich laat bekijken als een kruising tussen een derderangs Ocean’s 11, een vijfderangs Guy Ritchie-film en een zevenderangs Fast & Furious en tussendoor ongegeneerd verlopen clichés en belegen stereotypes door de gehaktmolen draait.

Alex De Rouck

Synopsis

Richard Pace, een briljante internationaal opererende dief, ontsnapt uit een maximaal beveiligde inrichting. Tijdens zijn gewaagde ontsnapping weet hij aan de FBI en politie te ontkomen, maar wordt opgepikt door de Misfits, een bende moderne Robin Hoods onder leiding van de excentrieke en charismatische Ringo. De groep overtuigt Pace om zich bij hen aan te sluiten om de overval van de eeuw te plegen: miljoenen aan goudstaven stelen die worden bewaard onder een van de best beveiligde gevangenissen ter wereld.