Hitman's Wife's Bodyguard

Slecht
Hitman's Wife's Bodyguard
Mogelijk schadelijk tot 16 jaar
Geweld
Grof taalgebruik
28/07/2021
2021
langspeelfilm
116 minuten
actie
komedie

verdeler

K.F.D. K.F.D.

acteur/actrice (7)

Samuel L. Jackson Samuel L. Jackson → Darius Kincaid
Salma Hayek Salma Hayek → Sonia Kincad
Ryan Reynolds → Michael Bryce
Frank Grillo
Richard E. Grant

regisseur (1)

Patrick Hughes

producent (2)

Les Weldon
Matthew James O'Toole

uitvoerend producent (1)

Avi Lerner

scenarist (3)

Tom O'Connor
Phillip Murphy
Brandon Murphy
Hitman's Wife's Bodyguard

In 2017 luidde het verdict voor The Hitman’s Bodyguard alhier nog “twee uur respectabel hersenloos popcornvertier”. Zo slecht dat het eigenlijk best te pruimen valt, zo een van die films was dat. Vier jaar later is de sequel er en blijft enkel nog hersenloos over. Want ja, deze Hitman’s Wife’s Bodyguard is alles wat een sequel niet zou mogen zijn: overbodig, idioot, ongeïnspireerd en plaatsvervangende schaamte genererend. Enkel maar gedraaid omdat de eerste wereldwijd genoeg dubloenen opbracht en omdat de makers hopen/denken dat het ditmaal ook zal gebeuren. Al hadden die makers duidelijk geen zin om een film af te leveren die waar voor het geld biedt. De onverlaten.

De plothaak zou uit een Roger Moore as 007-film kunnen komen: een Griekse megalomane magnaat met als naam Aristotle Papadopoulos op de identiteitskaart is van plan om Europa te ontwrichten door een centrale dataserver plat te leggen uit wraak voor de sancties die de EU zijn land oplegt. Als geschift plan in een actiekomedie valt hier misschien nog wat voor te zeggen – sleutelwoord is misschien – maar blijkbaar weten regisseur Patrick Hughes en de scenaristen niet wat ze er moeten mee aanvangen.

Hitman's Wife's Bodyguard

Waardoor ze dat gegeven dan maar naar de zijkant duwen, en er liever voor opteren om Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson en Salma Hayek twee uur lang alle varianten van het *uck-woord te laten uitproberen. En grappen te laten debiteren die volstrekt niet grappig zijn. Meer zelfs, de enige geslaagde vondst zit helemaal achteraan de eindgeneriek verborgen. En de actiescènes – opgenomen in Engeland, Kroatië, Slovenië, Italië en Bulgarije – zijn ook al generiek saai.

Wat uit deze bagger voor dummies te leren of toch in elk geval te onthouden valt? Dat Reynolds, Jackson en Hayek al heel diep in de krochten van het dark marketingweb zullen moeten doordringen om dit als hoogwaardig entertainment te kunnen slijten.

Hitman's Wife's Bodyguard

En dat Antonio Banderas en Morgan Freeman hun bankrekening hebben kunnen spijzen met scharlakenrodeschaamkakenwaardige ‘vertolkingen’. En dat je Hitman’s Wife’s Bodyguard filmurbi en orbi-gewijs best links laat liggen.

Alex De Rouck
Weekend Box Office VS
18-06-2021 Plaats 1 $ 11.675.000
25-06-2021 Plaats 3 $ 4.851.229
02-07-2021 Plaats 5 $ 3.002.155
09-07-2021 Plaats 7 $ 1.630.927