Firestorm

Slecht
Firestorm
1998
langspeelfilm
85 minuten
actie

verdeler

20th Century Fox 20th Century Fox

acteur/actrice (5)

Scott Glenn Scott Glenn →  Wynt Perkins
William Forsythe William Forsythe →  Randy Earl Shaye
Howie Long →  Jesse Graves
Barry Pepper →  Packer
Suzy Amis

regisseur (1)

Dean Semler

Af en toe wordt er een film gemaakt die men zo spectaculair mogelijk wil maken en hierbij alle zin voor realisme verliest.
'Firestorm' is zo'n film. Enkele voorbeelden : Op de vlucht voor de 'bad guys' rijdt een motorfiets aan hoge snelheid door de jungle, bestuurd door een stoere 'smokejumper', achterop zit een vrouw (een natuurfotografe) die hij in veiligheid wil brengen. De man vraagt de vrouw om even het stuur over te nemen. Nadat die over de man is geklauterd (tijdens het rijden) en de motorfiets bestuurt, heeft hij zijn handen vrij om een kettingzaag (in werking !) naar de jeep achter hen te werpen, knal in de voorruit natuurlijk. Even verder ziet men (natuurlijk veel te laat) dat men te dicht een afgrond is genaderd en men vliegt letterlijk de afgrond tegemoet. Geen nood echter, want onze stoere held houdt het hoofd koel en trekt netjes op tijd zijn parachute open. De vrouw kan zich nog net aan hem vastklampen, maar valt toch van grote hoogte in een rivier met sterke stroming en wordt meegesleurd in de kolkende massa. Wanneer beiden natuurlijk in veiligheid zijn korte tijd later, opent ze een doosje waarin twee vogeleitjes liggen, natuurlijk intact. O ja, op het einde van de film komen ook nog twee vogeltjes uit de eitjes, gezond en wel, natuurlijk...

Koenraad Adams
Weekend Box Office VS
09-01-1998 Plaats 7 $ 3.849.308

Synopsis

Deze bloedstollende actiefilm laat je op het puntje van je stoel zitten. Je kunt de hitte van het vuur bijna voelen. De stoere en onverschrokken brandweerman Jesse Graves moet het opnemen tegen twee verwoestende en ogenschijnlijke niet tegen te houden natuurkrachten: een tierende vlammenzee en een ontsnapte sluwe psychopathische moordenaar.

Langspeelfilmregiedebuut van Dean Semler die destijds verantwoordelijk was voor het camerawerk in Dances With Wolves.