Yuku en de Himalayabloem uitgeroepen tot Beste Kinderfilm van 2022 op prestigieuze Cinekid filmfestival in Nederland

Yuku en de Himalayabloem uitgeroepen tot Beste Kinderfilm van 2022 op prestigieuze Cinekid filmfestival in Nederland
21/10/2022

Op 20/10/2022 werden op het Cinekid film- en mediafestival in Nederland, de awards uitgereikt voor de beste films, series, games en apps van 2022 voor kinderen.

De felbegeerde Cinekid award voor Beste Kinderfilm, de hoofdprijs, ging naar Yuku en de himalayabloem. De Belgisch-Frans-Zwitserse productie van regisseurs Arnaud Demuynck en Rémi Durin vertelt een poëtisch verhaal over het dappere muisje Yuku dat met haar ukelele opzoek gaat naar een legendarische Himalayabloem. "Wij zijn vereerd om deze prijs uit te reiken aan deze filmparel vol simpliciteit en tijdloze schoonheid. De kwaliteitsvolle en prachtige animatie is uitgevoerd met veel oog voor detail. De grappen zijn vol humor en met inhoud, aangevuld met een mooie soundtrack. Kortom, we zijn vol ontzag voor deze film, die klaar is om een instant klassieker te worden voor de hele familie." Aldus de internationale jury.

De andere genomineerden in de categorie 'Beste Kinderfilm' waren de Zweedse film Comedy Queen en de Belgisch-Nederlandse productie Knor.

Yuku en de himalayabloem is nu te zien in de Belgische bioscopen. In de Vlaamse versie hoor je stemacteurs zoals Bent Van Looy, Gloria Monserez, Tine Embrechts, Lucas Van den Eynde, Lotte Villays en Ben Segers.