Transit 17: Belgische actie met internationale ambities

Transit 17: Belgische actie met internationale ambities
16/12/2016

Tijd om eens een “andere” Belgische film te belichten die momenteel in productie is. Anders, omdat het interessante aan deze titel is dat het eigenlijk om een soort undergroundtitel gaat. Een robuuste actiefilm die grotendeels met privékapitaal bij elkaar is gefilmd. Doeners en durvers, daar kunnen er in de filmwereld niet genoeg van zijn.

Als alles goed gaat, is “Transit 17” volgend jaar klaar voor release. De film speelt zich af in een post-apocalyptisch Europa. Na de uitbraak van een virus worden de overlevenden opgesloten in kampen en worden de overlevenden opgespoord door de EU. Wie niet geïnfecteerd is, wordt gebruikt als goedkope werkkracht. En uiteraard komt daar een rebellenopstand van.

In de cast vinden we namen terug als Silvio Simac en Zara Pythian, en die hebben respectievelijk “Transporter 3” en “Doctor Strange” op het cv staan. Regisseur van “Transit 17” is Guy Bleyaert, die vier jaar terug met “The Last Inquisitors” reeds een actiefilm regisseerde die vooral een publiek vond op buitenlandse dvd-markten. Bleyaert is afkomstig en Maldegem en kan terugblikken op een carrière als motorcrosser met heel wat nationale overwinningen op het palmares. Inmiddels is hij al meer dan tien jaar bezig met het regisseren, produceren en acteren.