Tom Vermeir en Stef Aerts in Belgica

Tom Vermeir en Stef Aerts in Belgica
15/09/2014

Productiehuis Menuet en Felix van Groeningen kondigen aan dat de Gentse acteur Tom Vermeir (foto) samen met Stef Aerts de hoofdrollen zullen vertolken in Felix’ nieuwe film Belgica, waarvan de opnames begin december starten. Belgica vertelt het verhaal van twee broers die samen een café runnen maar zelf tenonder dreigen te gaan aan het succes. De rol van Frank, de oudste broer, zal worden vertolkt door de Gentenaar Tom Vermeir. Eerder was al bekend dat Stef Aerts de jongere broer Jo zal spelen. Felix is ontzettend blij om Tom mee aan boord te krijgen. “‘Tom is een supertalent. Ik heb hem leren kennen door de rollen die hij speelde in stukken van Sierens en daar was ik echt van omver geblazen. Hij is gewoon gemaakt voor de rol van Frank”, aldus een tevreden Felix.

Vermeir is vooral bekend als zanger/gitarist van de rockband A Brand, die hij tien jaar geleden oprichtte met Dag Taeldeman en Frederik Heuvinck. Hun grootste radiohits zijn &quot:Hammerhead&quot:, &quot:Time&quot:, &quot:Beauty booty killerqueen&quot: en &quot:Mad Love Sweet Love &quot:. De groep stond onder meer op Werchter, Pukkelpop, Les Eurockeènes (Frankrijk) en South by Southwest (VS).

Als acteur heeft Vermeir, die aan het conservatorium in Gent is afgestudeerd, vooral ervaring op de theaterplanken. Zo maakte hij met Koen De Ruyck, Wouter Bruneel en Craig Weston deel uit van de groep &quot:Gordijnen voor Konijnen&quot:. Voor “het Kip” deed hij de voorstelling “Gepokt en Gemazeld” en hij werkt ook regelmatig samen met Arne Sierens en de Compagnie Cecilia. Sierens schrijft trouwens zelf mee aan het scenario van Belgica. Het is na Dagen zonder Lief zijn tweede samenwerking met Felix van Groeningen.

De opnames van Belgica starten in december 2014. De film komt op 14 oktober 2015 uit in de bioscoop en wordt verdeeld door KFD.

foto : Coyright Michel Deveen