Ronaldo krijgt wereldpremière in Londen

Ronaldo krijgt wereldpremière in Londen
29/09/2015

Ronaldo, de krachtige nieuwe documentaire van de makers van ‘Senna’ en ‘Amy’, waarin ze een jaar lang het leven van ‘s werelds beste voetballer Cristiano Ronaldo volgen, krijgt op maandag 9 november een wereldwijde bioscooprelease. Ter gelegenheid van dit unieke wereldwijde bioscoopevent zal Cristiano de speciale Londense première bijwonen. Gelijktijdig met dit gebeuren zullen cinema’s over de hele wereld de film vertonen en het publiek vergasten op exclusief bonusmateriaal. Een uitgebreide inleiding met de ster zal eveneens doorgestraald worden naar bioscopen in het VK en Europa. Voor het draaien van Ronaldo: kregen de filmmakers 14 maanden lang ongeziene toegang tot zijn intieme kring en de coulissen van zijn sport. Het is de eerste officiële en volledig geautoriseerde film over één van de meest bejubelde figuren uit het voetbal.

Voor de allereerste keer gaat de wereld mee achter gesloten deuren en krijgt zo op een levendige, openhartige en weergaloze manier toegang tot de man zoals hij echt is: voetballer, vader, familiemens en vriend. Aan de hand van diepgaande gesprekken, schitterend gefilmde voetbalfragmenten en nooit eerder vertoonde archiefbeelden, biedt deze ontroerende en fascinerende documentaire een verbluffende inkijk op het sportieve en persoonlijke leven van drievoudig Ballon D'Or-winnaar Cristiano Ronaldo op het hoogtepunt van zijn carrière.

In ‘Ronaldo’ nemen de makers van Senna: en Amy het publiek mee op een intieme en onthullende reis die laat zien hoe het is om als iconisch sportman in het oog van de storm te staan.

Cristiano zei: “Wat ik met deze documentaire wil bereiken, is mezelf te tonen zoals ik ben, objectief voor mijn fans. Ik denk dat de mensen deze documentaire met plezier zullen bekijken omdat hij niet fictief of gemanipuleerd is – hij is helemaal echt. Ik ben zo blij dat de film op maandag 9 november zijn wereldwijde release zal vieren en ik kijk er al naar uit om iedereen te mogen verwelkomen in Londen.”

‘Ronaldo’ werd geregisseerd door Anthony Wonke en geproducet door Paul Martin in opdracht van We Came We Saw We Conquered Studios. De uitvoerend producenten zijn James Gay-Rees en Asif Kapadia in opdracht van On the Corner Films. Voor informatie over waar de film speelt en ticketinformatie: https://www.RonaldoTheFilm.com.

Fans kunnen op de hoogte blijven via de officiële sociale mediakanalen: https://www.facebook.com/RonaldoFilm / @ronaldofilm