Rendez-Vous mè Dieu heeft de 'Best Foreign Short' prijs gewonnen op het Studio City Film Festival van Los Angeles

Rendez-Vous mè Dieu heeft de 'Best Foreign Short' prijs gewonnen op het Studio City Film Festival van Los Angeles
19/11/2018

Na de Short Film Corner van Cannes in mei en tal van internationale filmfestivals (o.a. Albuquerque, Nice, Beyrouth en Miami), heeft de Brusselse kortfilm Rendez-Vous mè Dieu van Kevin Van Doorslaer de 'Best Foreign Short' prijs gewonnen op het Studio City Film Festival van Los Angeles.

De film wordt op zondag 18 november om 18:30, vóór de langspeelfilm Rafael van Ben Sombogaart, voorgesteld op de openingsavond van het 4de Internationaal Filmfestival van Brussel, in aanwezigheid van Kevin Van Doorslaer. Locatie : Brussels 44 Center (Passage 44).

De film Rendez-Vous mè Dieu gaat over een broer en een zus die samen een laatste nacht doorbrengen bij hun overleden vader, onder impuls van God. De kortfilm werd geregisseerd door Kevin Van Doorslaer (aka Kevin Le Forain) en wordt vertolkt door Kevin Van Doorslaer, Chloé Van Doorslaer, Youri Garfinkiel, Duane Cooper, Kathleen Segers, Charley Pasteleurs en Josy Restiaen. De film is een productie van Michto Productions, in samenwerking met Wise Up Productions.

De in 1981 geboren Kevin Van Doorslaer werd geboren en getogen in een familie van kermisexploitanten (forains) en hij vertegenwoordigt ondertussen al de zevende generatie. Toen hij 20 werd, verbrak hij alle familietradities en verhuisde hij van Brussel naar New York City. Hij schaafde zijn taal bij en studeerde als eerste Belg af aan de prestigieuze Neighborhood Playhouse school of the Theatre. Vervolgens vervolmaakte hij zijn acteursopleiding aan de Stella Adler Studio en het Circle in the Square Theater.

Na verschillende rollen in diverse theaterproducties, tv-series en onafhankelijke filmproducties, keert Kevin terug naar België om dichter bij zijn dochter te zijn. In 2017 regisseert hij zijn eerste kortfilm ‘Rendez-vous mè Dieu’. De film werd zeer warm onthaald op diverse filmfestivals en won verschillende prijzen.

In 2018 schrijft hij in opdracht van Theatre Le Fou Rire het succesvolle ‘Chez Charlotteke’. Verder brengt Kevin de One man show 'Kevin Le Forain', speelt hij mee in diverse film - en tvproducties, is hij lid van het Brussels Volktejoeter en heeft hij twee dochters, Jo en Brooklyn.