Raindance selecteert 'Feel Sad for the Bunny' van Kenneth Mercken en 'Nkosi Coiffure' van Frederike Migom

25/08/2016

De kortfilms 'Feel Sad for the Bunny' van Kenneth Mercken en 'Nkosi Coiffure' van Frederike Migom zijn geselecteerd voor het Raindance Film Festival in Londen. Dat is het grootste onafhankelijke filmfestival in Groot-Brittannië met meer dan 100 langspeelfilms en 150 kortfilms op het programma. De 24e editie loopt dit jaar van 21 september tot 2 oktober 2016.

In 'Feel Sad for the Bunny' volgen we de 12-jarige Remy die samenwoont met Bruno, zijn oudere broer en hun au pair Mihaela. Ondanks het leeftijdsverschil is Remy stiekem verliefd op Mihaela. Wanneer plots ook Bruno interesse in haar toont, komt de relatie tussen beide broers danig onder druk te staan. Frederike Migom brengt met 'Nkosi Coiffure' het verhaal van Eva, die tijdens een ruzie met haar vriend een Afrikaans kapsalon in Brussel binnenvlucht. De vrouwen in het salon steunen haar aanvankelijk. Maar wanneer de reden van de ruzie aan het licht komt, lopen de meningen uiteen.

Naast de internationale première op het Guanajuato International Film Festival in Mexico, was 'Feel Sad for the Bunny' ook te zien op Leuven Kortfilmfestival en het Brussels Film Festival, waar hij de Be TV Award won. 'Nkosi Coiffure' legde intussen ook al een indrukwekkend festivalparcours af. Dit is de 26e selectie voor de derde kortfilm van Migom, die in wereldpremière ging op het filmfestival van Montréal en 3 prijzen won  op filmfestivals in Valladolid, Brussel en Washington D.C. 

Beide filmmakers zijn momenteel hun eerste langspeelfilm aan het ontwikkelen. Kenneth Mercken zal in 2017 'Coureur' opnemen, zijn semi-autobiografische portret over de donkere zijde van de wielersport. De film zal geproduceerd worden door Eurydice Gysel en Koen Mortier voor CZAR Film. Frederike Migom ontving de eerste fase van ontwikkelingssteun voor 'Binti', een jeugdfilm geproduceerd door Bulletproof Cupid en Jules Debrock. 'Nkosi Coiffure' en 'Feel Sad for the Bunny' – onder de vorm van een Wildcard – konden rekenen op steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz.