Opnames gestart van De Buurtpolitie: De grote geldroof

Opnames gestart van De Buurtpolitie : De Grote Geldroof
30/06/2016

In navolging van de succesvolle VTM-serie, starten woensdag 29 juni 2016 de opnames van De Buurtpolitie : De Grote Geldroof.  Deze langspeelfilm is, analoog aan de serie, eveneens gebaseerd op ware feiten.

Het vijfde seizoen startte op 29 februari 2016 en bevatte in totaal 55 afleveringen. De serie is ondertussen een fenomeen in Vlaanderen. Het afgelopen seizoen haalde gemiddeld 446.000 kijkers.  Het programma flirt ook geregeld met het half miljoen.  De best bekeken uitzending, op 18 maart 2016, haalde zelfs 541.000 kijkers.  Per aflevering komen er nog eens 32.000 online views bij via vtm.be en de VTM app.  Ook kinderen en jongeren kunnen De Buurtpolitie smaken.

In deze Vlaamse scripted realityreeks kan de kijker volgen hoe tien agenten van de buurtpolitie misdrijven bestrijden en de veiligheid van de burgers garanderen.  Soms door grote interventies op touw te zetten, soms door eenvoudigweg een luisterend oor te bieden.  De ene keer met opperste concentratie en intens speurwerk, de andere keer met een vleugje humor en relativering.  Dit is niet anders in het scenario van de langspeelfilm.

In de tv-reeks zien we per case slechts één duo aan het werk, maar in de film werkt het hele korps samen aan één zelfde misdrijf