Opnames Achter de Wolken gestart

Opnames Achter de Wolken gestart
16/03/2015

Vandaag starten de opnames van “Achter de Wolken” gebaseerd op het gelijknamig succesvol theaterstuk van Michaël De Cock. Voor regisseur Cecilia Verheyden is het haar langspeelfilmdebuut. Chris Lomme en Jo De Meyere, twee iconen uit de televisie-, film- en theaterwereld vertolken de hoofdrollen. De film gaat over twee mensen die elkaar na meer dan 40 jaar terug tegenkomen. Ooit waren ze geliefden, maar het leven liep anders. Zij trouwde met zijn beste vriend. Veertig jaar later zijn ze allebei weer single en zoeken ze elkaar terug op. Ze worden weer verliefd... Kan je weer aanknopen met het leven van veertig jaar eerder ? Het verhaal van een prachtige laatste liefde, die wordt beleefd met de intensiteit van een eerste.

Regisseur Cecilia Verheyden werkte op jonge leeftijd als figuratieregisseur mee aan grote Vlaamse producties zoals Dossier K. en Zot van A, en aan fictiereeksen waaronder 'Oud België', 'Vermist' en 'Code 37'. Michaël De Cock die het gelijknamig theaterstuk schreef, stond in voor het filmscenario. Brecht Goyvaerts staat achter de camera.

Naast Chris Lomme en Jo De Meyere, speelt Katelijne Verbeke de dochter, en Charlotte De Bruyne de kleindochter van Chris Lomme. Andere belangrijke rollen zijn weggelegd voor Lucas Van den Eynde, Karel Vingerhoets, François Beukelaere en Ingrid De Vos.

Peter Bouckaert is de producent voor Eyeworks Film &amp: TV Drama, co-producenten zijn Luc en Jean-Pierre Dardenne (Les Films du Fleuve) en SCIO Productions. De film komt tot stand met de steun van het VAF/Filmfonds, één, het STAP fonds van Telenet, Kinepolis Film Distribution (KFD) en de belgische tax shelter voor filmfinanciering. De film wordt in het voorjaar van 2016 in de bioscopen verdeeld door KFD. De 26 draaidagen vinden voornamelijk in en rond Leuven en Antwerpen plaats en eindigen op 21 april.