Openingsfilm Everybody Happy van Nic Balthazar stunt op het Filmfestival Oostende (FFO16) met première in ‘Kinepolis Kursaal’

Openingsfilm Everybody Happy van Nic Balthazar  stunt op het Filmfestival Oostende (FFO16) met première in ‘Kinepolis Kursaal’
15/06/2016

Op vrijdag 9 september 2016 opent Everybody Happy, de nieuwe film van Nic Balthazar, de 10de editie van FFO16 in het Kursaal van Oostende dat voor de gelegenheid omgebouwd wordt tot ‘Kinepolis Kursaal’.  Nooit eerder werd het prestigieuze Kursaal opengesteld voor een filmvertoning, maar voor deze 10de feesteditie worden alle registers opengetrokken.  ‘Kinepolis Kursaal’ zal plaats kunnen bieden aan bijna 2.000 genodigden.  Het is dan ook de eerste keer dat een Vlaamse première in een zaal met een dergelijke capaciteit plaatsvindt.  Diezelfde avond zal de film eveneens aan het publiek voorgesteld worden in verschillende zalen van het Kinepolis complex van Oostende.

De eerste beelden van Everybody Happy zijn zopas verspreid.  De trailer geeft een voorproefje van wat, na Ben X en Tot Altijd, alweer een originele film over een actueel maatschappelijk thema belooft te worden. 

Een film maken vergelijkt men vaak met een kind ter wereld brengen.  Het was alvast een lekkere copulatie.” lacht regisseur Nic Balthazar.  “Een bevalling in aanwezigheid van bijna 2.000 mensen lijkt me dan ook absoluut een spannende gedachte.  En daarbij hoop ik dat everybody even happy zal zijn met de film als wij dat nu al zijn.

Everybody Happy vertelt het verhaal van Ralph Hartman (Peter Van den Begin), een succesvolle komiek die vecht met zijn ergste vijand: zichzelf.    

Naast Peter Van den Begin zien we ook Barbara Sarafian, Josse De Pauw, Jeroen Leenders, Rik Verheye, Leen Dendievel, Kamal Kharmach en Veerle Malsschaert in de voornaamste rollen.  De soundtrack  is van de hand van Henny Vrienten (Doe Maar) en Triggerfinger, de cinematografie van de film is van Robrecht Heyvaert (Image, D’Ardennen, Black, Dode Hoek).

Everybody Happy is geschreven en geregisseerd door Nic Balthazar en wordt geproduceerd door Peter Bouckaert voor Eyeworks Film & TV Drama, in co-productie met Entre Chien et Loup, Kaap Holland Film, één en SCIO Productions.  De film kwam tot stand met de steun van VAF/Filmfonds, Screen Flanders, het Agentschap Ondernemen, het STAP Programma van Telenet, Kinepolis Film Distribution, de Franse gemeenschap, de Belgische tax shelter voor filmfinanciering en de Production Incentive van het Nederlandse Filmfonds.  Filmverdeler is KFD (Kinepolis Film Distribution) die de film op 28 september in de zalen brengt.