Nic Balthazar laat acteurs stand-uppen

Nic Balthazar laat acteurs stand-uppen
18/08/2015

Zoals eerder gemeld, speelt de nieuwste film van Nic Balthazar, Say Something Funny, zich af in de wereld van de Stand-Up Comedy. Voor verschillende scènes is het daarbij de bedoeling dat rasechte acteurs voor het eerst in hun carrière ook daadwerkelijk als stand-up comedian voor een live publiek zullen optreden. Say Something Funny gaat in op de alsmaar groeiende prestatiedruk in onze maatschappij en de vaak catastrofale gevolgen voor wie die druk niet aankan. De hoofdrollen worden vertolkt door Peter Van den Begin, Barbara Sarafian, Jeroen Leenders, Josse De Pauw, Rik Verheye, Kamal Kharmach en Veerle Malschaert. Peter Van den Begin speelt een gevestigde comedian die geconfronteerd wordt met een jonge, rijzende ster binnen het comedy wereldje. Maar meer nog dan door de moordende concurrentie, wordt hij onderuit gehaald door zijn eigen knagende onzekerheid.
De opnames begonnen gisteren maar donderdag 20/08/15 en vrijdag 21/08/2015 wordt het pas echt super spannend voor Peter Van den Begin, Barbara Sarafian, Josse De Pauw en Rik Verheye - dan spelen ze een echte stand-up comedy show, voor een live en zowaar zelfs betalend publiek.

Als je een beetje bij je zinnen bent, dan doe je zoiets met figuranten, die je kan laten klappen en lachen op bevel.” zegt regisseur Nic Balthazar. “Maar omdat zoiets zo zwaar ingaat tegen de geest van comedy, kozen we voor deze gewaagde rock en roll manier van opnemen. We zijn er onderhand immers ook wel redelijk zeker van dat deze straffe acteurs er ook een echte super comedy show van weten te maken. Ondertussen is het gewoon een extra dat het publiek ook live kan meemaken hoe een film voor hun ogen gemaakt wordt.”

Peter Van den Begin, Barbara Sarafian, Rik Verheye en Josse De Pauw hebben hard gewerkt om ook een echte comedy set in elkaar te steken, en op de laatste try out zaterdagavond in de Backstay in Gent was het publiek alvast laaiend enthousiast. Bovendien steken er in de show ook twee echte comedy professionals, die in de film hun opgemerkt acteerdebuut zullen maken: Jeroen Leenders de rosse-, en Kamal Kharmach, de lichtbruine grote hoop van comedy-land. De comedy shows in Antwerpen zijn reeds uitverkocht. In de Groenzaal in Gent op 20 en 21 augustus zijn nog een aantal plaatsen vrij voor wie er snel bij is. Een ticket kost slechts 9 Euro en kan gereserveerd worden:via Live.comedy.be.:

Say Something Funny wordt opgenomen tussen 17 augustus en 5 oktober (34 draaidagen), is geschreven en geregisseerd door Nic Balthazar en wordt geproduceerd door Peter Bouckaert voor Eyeworks Film : TV Drama, in co-productie met Entre Chien et Loup, Eyeworks Nederland, één en SCIO Productions. De film komt tot stand met de steun van VAF/Filmfonds, Screen Flanders, het Agentschap Ondernemen, het Stap Programma van Telenet, Kinepolis Film Distribution, de Franse gemeenschap, de Belgische tax shelter voor filmfinanciering en de Production Incentive van het Nederlandse Filmfonds. Filmverdeler is KFD (Kinepolis Film Distribution) die de film in het najaar van 2016 in de zalen brengt.