By the Name of Tania wint Prijs voor Beste Internationale Film in Raindance

By the Name of Tania wint Prijs voor Beste Internationale Film in Raindance
30/09/2019

By the Name of Tania van Bénédicte Lienard en Mary Jiménez ontving de prijs voor Beste Internationale Film op het prestigieuze, Londens festival RAINDANCE.

Gebaseerd op getuigenissen, vertelt deze hybride film het verhaal van Tania, een tienermeisje dat de prostitutie in gedwongen wordt in de regio van de goudmijnen in de Amazone. Na in de val te zijn gelopen door valse beloften van werk, herinnert Tania zich haar ontvoering en herinnert zich het geleidelijk verlies van haar identiteit. Terwijl ze haar verhaal vertelt aan een politieagent, voert de camera ons van de jungle naar de mijnstreek, tot in de bars waar de seksuele uitbuiting plaatsvindt.

Enkele weken voor de release van de film in België, eert de prestigieuze prijs het werk van de twee regisseurs. De film ging in februari in wereldpremière in Berlijn en werd sindsdien voor vele festivals over de hele wereld geselecteerd. Het Raindance Festival in Londen bestaat al 27 jaar en vertoont een wereldwijde selectie van onafhankelijke films. Het festival wordt erkend door de Oscar Academy en door de BAFTA Academy.

De film wordt deze week op FIFF vertoond. By the Name of Tania wordt door MOOOV gedistribueerd in België en is geproduceerd door Clin d’oeil films* (Hanne Phlypo) De film gaat in première op 15 oktober in Cinema Palace. Vanaf 23 oktober in de zalen. Gecoproduceerd door Dérives, BALDR Film, CBA, RTBF & CANVAS.