King of the Belgians naar Marrakech en Dubai

King of the Belgians naar Marrakech en Dubai
24/11/2016

BRUSSEL, 24 NOVEMBER 2016. 'King of the Belgians', de vierde speelfilm van Peter Brosens en Jessica Woodworth, heeft sinds de wereldpremière in Venetië nu zijn 14e en 15e festivalselectie te pakken. Zo is de film nu ook uitgenodigd voor de Officiële Competitie van het Internationaal Film Festival van Marrakech (2 - 10 december) in Marokko en het Dubai Film Festival (7 - 14 december). Brosens, Woodworth en de cast mochten gisterenavond nog de rode loper op het Festival International du Film de Bruxelles waar 'King of the Belgians' zijn Brusselse première kreeg.

De Internationale Jury van de competitie van het filmfestival van Marrakech wordt dit jaar voorgezeten door de Hongaarse filmmaker Béla Tarr die bijgestaan wordt door een achtkoppig team waaronder Jasmine Trinca, Bruno Dumont, Suzanne Clément en Bille August. 
 
Na Marrakech gaat het verder naar Dubai waar 'King of the Belgians' geselecteerd is voor het luik 'Cinema of the World' en tevens zijn Midden-Oosterse première zal beleven in de Verenigde Arabische Emiraten. 
 
De film komt in Vlaanderen en Brussel uit op 30 november. Op 21 december komt 'King of the Belgians' dan ook in Wallonië in de zalen.   
 
Be for Films vertegenwoordigt de film internationaal. 'King of the Belgians' is een productie van Bo Films, in coproductie met Entre Chien et Loup in België, Topkapi Films in Nederland en Art Fest in Bulgarije. De film kon rekenen op steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz alsook van het economisch fonds Screen Flanders, een initiatief onder de bevoegdheid van Vlaams minister van Economie Philippe Muyters en Vlaams minister van Cultuur Gatz.