Kinepolis neemt 2 Spaanse bioscopen over

Kinepolis neemt 2 Spaanse bioscopen over
12/06/2014

Kinepolis neemt beide bioscopen over uit de vereffening van de groep Abaco Cinebox. Deze omvatte 18 bioscopen van diverse taille telkens gesitueerd in Spanje. Kinepolis neemt de twee grootste bioscopen uit de Abaco Cinebox-groep over. Hiertoe bereikte Kinepolis een akkoord met de vereffenaars tot overname van de inrichting voor een globaal bedrag van 1.050.000 euro, en van het personeel. Deze transacties werden bekrachtigd door de bevoegde gerechtelijke instanties. Tevens sloot Kinepolis met de respectievelijke vastgoedeigenaars nieuwe huurovereenkomsten af, waarvan de voorwaarden telkens gelieerd worden aan de gerealiseerde bezoekscijfers. De bioscoop te Alcobendas, 12 zalen en 2.900 zitplaatsen, is geopend in 2000 en is gehuisvest in het Heron Diversia shoppingcenter. In 2013 onthaalde de bioscoop 480.000 bezoekers.

De bioscoop in Alicante, 16 zalen en 2.786 zitplaatsen, werd geopend in 2004 en is gehuisvest in het shoppingcenter Plaza Mar 2. In 2013 onthaalde de bioscoop 446.000 bezoekers.

Kinepolis wil in de toekomst een EBITDA-contributie realiseren van 1 euro à 1,5 euro per bezoeker.

Deze acquisitie is een eerste stap in de eerder aangekondigde expansiestrategie van Kinepolis. Beide bioscopen zullen aldus onder het Kinepolis-label worden gebracht en volledig worden gedigitaliseerd. Kinepolis zal haar strategische concepten introduceren in beide bioscopen. Aldus beoogt Kinepolis the ultimate cinema experience aan te bieden aan een ruimer Spaans publiek, en waarde te creëren voor haar aandeelhouders. De groep streeft tevens naar een herstel van haar historische bezoekscijfers in Spanje en aldus een betere dekking van haar algemene werkingskosten.