Kevin Janssens, Jeroen Perceval en Veerle Baetens samen in de

25/11/2014

Begin 2015 starten de opnames van “D’Ardennen”, de debuutlilm van Robin Pront naar een scenario van Jeroen Perceval en Robin Pront, geproduceerd door Savage film. De jonge regisseur Robin Pront wist een indrukwekkende cast te strikken voor zijn eerste grote project. Naast Kevin Janssens, Jeroen Perceval, Veerle Baetens spelen ook Jan Bijvoet, Peter Van den Begin, Viviane De Muynck en Sam Louwyck mee in de film. De opnames lopen van 12 januari tot en met 28 februari op diverse locaties in Antwerpen en… de Ardennen. “D’Ardennen” is een thrlller over twee broers, Kenneth en Dave, die vier jaar na een mislukte homejacking, de draad terug oppikken op het moment dat de eerste uit de gevangenis vrij komt.
Robin Pront maakte eerder al furore met de geprezen kortfilms “Injury Time” (2010) en “Plan B” (2008), en Jeroen Perceval is bekend van zijn acteurs-, schrijf- en muzikaal werk (zie cv’s). Robrecht Heyvaert, met wie Pront al eerder samenwerkte, is opnieuw DOP, en was o.m. ook cameraman bij de films “Image” en “Black”.

Producent Bart Van Langendonck: “We zijn zeer blij dat we deze droomcast bij mekaar hebben gekregen om, met Robin Pronts overduidelijke regietalent, zijn debuutfilm zowel artistiek als commercieel naar het niveau te tillen waar we ook met Rundskop naar gestreefd hebben.”

Synopsis

Een brutale homejacking gaat hopeloos fout. Dave, één van de twee overvallers, moet z'n broer Kenneth noodgedwongen achterlaten. Vier jaar later komt Kenneth vrij en is er veel veranderd. Dave heeft z'n leven op de rails gekregen en probeert z'n broer te helpen waar mogelijk maar kijkt met lede ogen toe hoe ongeleid projectiel Kenneth ten koste van alles z'n ex-vriendin Sylvie terug voor zich probeert te winnen.

De film is een productie van Bart Van Langendonck voor Savage Film (bekend van Rundskop en Labyrinthus) in coproductie met Eyeworks België en PRPL in Nederland. Michaël R. Roskam - sinds enkele maanden business partner binnen Savage Film - neemt de rol van ‘Executive Producer’ op zich. «D’Ardennen» werd financieel gesteund door het Vlaams Audiovisueel Fonds, Creative Europe, het Nederlands Filmfonds, Telenet-STAP, Medialaan/VTM, en de Belgische taxshelter voor filmfinanciering. De film komt in het najaar van 2015 in de Belgische zalen.