Jongerenjury bekroont Call Me by Your Name met Explore Award

21/10/2017

De Film Fest Gent jongerenjury reikte op donderdag 19/10/2017 's avonds de Explore Award uit aan Luca Guadagnino’s coming-of-agedrama Call Me by Your Name voor de “verbluffende acteerprestaties, prachtige beeldvorming en betoverende score”. Met de prijs bekroont de zeskoppige jury, allen tussen 18 en 26 jaar oud, de beste film uit het Explore Zone parcours, een verzameling films uit het programma gericht op jongeren.

Van alle films in het Explore Zone parcours schetst deze film het meest treffende portret van wat het betekent om jong te zijn”, luidt de motivatie van de jury. “De film heeft haast geen woorden nodig om verwarrende emoties en ontluikende verlangens op een subtiele en toch veelzeggende manier neer te zetten. Via het ontwapenende verhaal van een universele liefde, houdt de film een pleidooi voor puurheid in al haar vormen. De verbluffende acteerprestaties, prachtige beeldvorming en betoverende score laten de kijker ontroerd en zelfs melancholisch achter. Die hoogste vorm van liefde waarnaar we allen verlangen, lijkt immers wel degelijk te bestaan, al was het maar tijdens die hete zomer van 1983 in Noord-Italië, al was het maar in Luca Guadagnino's Call Me by Your Name’.

De jongerenjury bestond dit jaar uit Bo Bouilliaert, Reinart Belpaire, Yort Jansen, Liza de Maeyer, Charlotte Lybaert en Polle Notelteirs.

Dankzij de Explore Award kan de Belgische distributeur van Call Me by Your Name naar aanloop van de release van de film rekenen op een mediacampagne met een waarde van bijna €30.000 in samenwerking met Studio Brussel, De Morgen, Knack Focus en UniversCiné. Sony Pictures brengt de film op 14 februari 2018 bij ons in de zalen.

De prijzen binnen de Officiële Competitie en de Kortfilmcompetities worden op 20/10/2017 tijdens de slotavond van Film Fest Gent bekendgemaakt.

Het 44e Film Fest Gent loopt van 10 tot en met 20 oktober in Kinepolis Gent, Studio Skoop, Sphinx, Vooruit en KASKcinema.