It Follows nieuwe Blair Witch Project ?

It Follows nieuwe Blair Witch Project ?
20/03/2015

Vorig weekend in vier bioscopen vertoond in New York en Los Angeles, heeft de onafhankelijke thriller It Follows zijn publiek bereikt en reeds 163.453 dollar enkel in het weekend opgebracht! Met bijna $ 41.000 per theater, staat de film aan de top van de beste beperkte releases van 2015: zeer indrukwekkende cijfers gezien het overaanbod aan films aan de box office. It Follows werd ook hartelijk ontvangen door Amerikaanse critici die de titel vergelijken met de grootsten binnen het genre.Gezien dit opmerkelijke succes, heeft de Amerikaanse distributeur Radius (een dochteronderneming van de 'Weinstein Company') besloten om vanaf vrijdag het aantal schermen te verhogen naar een monumentale 1000!
De VOD release, oorspronkelijk gepland voor 27 maart, wordt hierdoor uitgesteld. Deze uitzonderlijke situatie doet denken aan The Blair Witch Project, de film die een revolutie in het genre teweeg bracht, een onverwacht succes over de hele wereld kende en een voorloper van de impact van internet in de marketing strategie.
A-Film Benelux kocht de film vorig jaar op het Filmfestival van Cannes, waar hij in wereldpremière werd voorgesteld. A-Film voorziet voor deze langverwachte thriller een klassieke bioscooprelease in de Benelux. It Follows komt in de Belgische zalen uit op 25 maart en op dit ogenblik loopt bij Filmfreak een wedstrijd waarbij je maar liefst 10 duotickets (!) kunt winnen voor deze veebelovende film...