Internationaal Kortfilmfestival Leuven

Internationaal Kortfilmfestival Leuven
09/11/2015

VAF Wildcardlaureaat Kenneth Mercken zal op 27 november het Internationaal Kortfilmfestival van Leuven openen met de wereldpremière van zijn tweede kortfilm 'Feel Sad for the Bunny'. De film zit ook in de Vlaamse competitie voor fictiefilms en maakt daardoor kans op de Prijs van de Jury (Academy Award® Qualifying) en de Prijs van het Publiek.In de film draait alles rond Remy, een jongen van 12 jaar die samenwoont met zijn oudere broer Bruno en hun au pair Mihaela. Desondanks het grote leeftijdsverschil is Mihaela Remy’s geheime liefde. Maar plots gaat alles mis tussen de broers wanneer ook Bruno zijn oog op haar laat vallen…

Kenneth Mercken studeerde in 2011 af aan het RITS met zijn kortfilm 'The Letter'. De semi-autobiografische film over de donkere kant van het door doping geïnfecteerde wielermilieu kaapte dan ook een VAF Wildcard ter waarde van €60.000 weg. De film screende verder op verschillende internationale festivals onder meer in Canada, Duitsland, Hong Kong, Rusland en Israël. Het geld verbonden aan de VAF Wildcard zorgde meteen voor het startkapitaal van 'Feel Sad for the Bunny'. Zijn eerste langspeelfilm 'Coureur' is momenteel ook in ontwikkeling bij het productiehuis CZAR en werd geselecteerd voor het prestigieuze Binger Writers Lab, het Torino Filmlab Script&Pitch en het co-productieplatform van Les Arcs in 2014.

'Feel Sad for the Bunny' is een productie van Koen Mortier en Eurydice Gysel voor CZAR FILM. De film kon rekenen op steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) van Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz onder de vorm van een VAF Wildcard.