Groot succes voor Sinterklaasfilms

Groot succes voor Sinterklaasfilms
13/11/2014

In afwachting van de komst van de Sint op 6 december, gaan kinderen en ouders ondertussen massaal naar de bioscoop om alvast in de Sinterklaassfeer te komen. Momenteel staan twee Sinterklaasfilms in programmatie, namelijk Sinterklaas en het Pratende Paard en Trippel Trappel - Dierensinterklaas. Vorig jaar gingen 65.000 mensen naar de eerste film Sinterklaas en de Pietenschool kijken, de tweede – Sinterklaas en het Pratende Paard – staat inmiddels al op 81.000 bezoekers.
De stem van Amerigo, het paard van Sinterklaas, werd ingesproken door Guga Baúl – de slechterik van dienst is een rol voor Sven De Ridder.

Maar ook de Belgisch-Nederlandse productie Trippel Trappel – Dierensinterklaas scoort goed. Deze animatiefilm werd handgetekend in Den Haag, de achtergronden werden gemaakt in de Vlaamse animatiestudio Creative Conspiracy en werd ingekleurd door de Waalse animatiestudio Digital Graphics. De liedjes werden gecomponeerd door Miguel Wiels. Voor de Vlaamse versie, zorgde Hilde Van Mieghem voor de stemmenregie van onder meer Matteo Simoni (Fretje), Tine Van den Wyngaert (Kari), Bruno Vanden Broecke (Takkie), Jakob Beks (Rat), Iwein Segers (Bello) en William Boeva (Knijn).

In tegenstelling tot Sinterklaas en het Pratende Paard, kan Trippel Trappel – Dierensinterklaas niet voortbouwen op een eerder succes en is deze film bedoeld voor een jongere doelgroep, maar kon inmiddels al wel zo’n 31.000 bezoekers charmeren.

Beide familiefilms draaien sinds 22 oktober in de Vlaamse bioscopen en worden verdeeld door Kinepolis Film Distribution (KFD).