Gene Bervoets en Eliza Stuyck naast Willem Dafoe in Grieks-Vlaams-Duitse thriller Inside

Gene Bervoets en Eliza Stuyck naast Willem Dafoe in Grieks-Vlaams-Duitse thriller Inside
07/06/2021

Deze week werden in de MMC Film & TV Studios in Keulen de opnames afgerond van de film Inside, met Willem Dafoe in de hoofdrol naast de Vlaamse acteurs Gene Bervoets en Eliza Stuyck. Inside wordt geproduceerd door de Griekse producent Giorgos Karnavas van Heretic (Pari, The Harvesters) samen met Dries Phlypo voor het Gentse productiehuis A Private View (Aanrijding in Moscou, Zagros, Mijn vader is een saucisse) en Marcos Kantis voor het Duitse Schiwago Films (Styx, Lara), met de steun van Screen Flanders en de Tax Shelter maatregel van de Belgische federale overheid via het BNP Paribas Fortis Film Fund.

Inside is een high-concept, Engels gesproken psychologisch suspensedrama over een kunstdief (Dafoe) die verschillende peperdure kunstwerken wil stelen uit het luxueuze penthouse van een miljardair. De roof loopt echter helemaal niet volgens plan, en de dief komt vast te zitten in het high-tech penthouse. De film wordt geregisseerd door de Griekse filmmaker Vassilis Katsoupis en werd geschreven door de Britse scenarist Ben Hopkins. "Ik werd volledig omvergeblazen door het scenario van 'Inside" zegt producent Dries Phlypo. "Het opzetten van de film was een geweldig avontuur, en het voelt dan ook als een geschenk om met een monument als Willem Dafoe te mogen samenwerken."

De crew van 'Inside' kleurt voor een groot deel Vlaams, met Cathrine van Brée (kostuums), Gideon Van Essen (gaffer), Yves Crabbe (key grip), Kristel Dotremont (script supervisor), Esther de Goey (key make-up), Amaury Duquenne (focus puller), Ellen Blereau (kleedster) en Alek Goosse (mixage). De postproductie van het beeld en de klank zullen ook in Vlaanderen plaatsvinden.

foto : © Willi Weber