Foute Vrienden wordt bioscoopfilm

Foute Vrienden wordt bioscoopfilm
23/01/2015

Sinds 2013 zetten de Foute Vrienden Vlaanderen op stelten met absurde en gênante opdrachten. De reeks is te zien op 2BE en is razend populair. Dat succes krijgt nu ook een vervolg in de bioscoop.
De foute vrienden zijn Begijn Lebleu, Jeron Dewulf, Thomas Smith en nieuwkomer Christophe Stienlet. De opnames zijn inmiddels achter de rug en de film wordt op 1 april in de bioscopen verdeeld door Kinepolis Film Distribution (KFD). Foute Vrienden, de Film is een productie van BlazHoffski (Foute Vrienden, Vossenstreken, Pubers van Streek, Hello Goodbye,...). De regie is in handen van Jan Willems, die ook al instond voor het eerste en tweede seizoen en met deze film zijn regiedebuut maakt voor een langspeelfilm. Het grootste deel van de muziek werd aangeleverd door studenten en alumni van PXL-Music pop- en rockhogeschool. De band Double Veterans leverden met « Sad Sandy » de soundtrack voor de trailer. Net zoals in de serie, praat Q-Music presentator Wim Oosterlinck ook in de film de scènes aan elkaar.

Het verhaal

Na twee seizoenen dwaasheid, vinden de foute vrienden dat ze een vakantie verdiend hebben. En als ze dan toch samen de baan op gaan, kunnen ze daar evengoed meteen een film over maken. Strak plan, toch? Steven Goegebeur kan niet mee en daarom komt er een plaatsje vrij op de achterbank. Jeron Dewulf heeft gelukkig meer foute vrienden en nodigt Christophe Stienlet uit om mee te gaan. Velen onder ons zullen Christophe beter kennen als ‘Bartje van Schuifaf’. Tot 2006 was Bartje -die kleine rosse- steun en toeverlaat van Ingeborg in het programma Schuifaf. Dit is ondertussen 8 jaar geleden, maar daar draagt Christophe nog steeds de gevolgen van. Hij wil breken met zijn verleden, maar dat blijkt niet zo makkelijk. Misschien kan deze reis met zijn nieuwe vrienden ervoor zorgen dat hij niet meer aangesproken wordt als Bartje, maar als zichzelf, Christophe. Maar dan moet hij eerst aanvaard worden door de drie vrienden natuurlijk. Ze reizen met hun camper en belanden zo op bekende plekken in Europa. Daar doen ze waar ze goed in zijn: mekaar plagen met genante opdrachten. Ze knopen de uitdagingen in de welgekende Foute Vrienden-stijl naadloos aan elkaar. Maar deze keer in een decor dat zelfs hùn verbeelding te boven gaat. En terwijl ze van hot naar her bollen, volgen we hun hele route en hun vriendschap van op de eerste rij mee.

Foute Vrienden, de Film kwam tot stand met de steun van het STAP plan van Telenet, 2BE en Kinepolis Film Distribution.