Filmfestival Gent : de jaarlijkse cinefiele afspraak in Gent

Filmfestival Gent : de jaarlijkse cinefiele afspraak in Gent
25/09/2017

De vierenveertigste editie van het Internationaal Filmgebeuren Gent/Filmfestival Gent/Film Fest Gent vindt plaats tussen 10 en 20 oktober op verschillende Gentse filmhotspots. Kinepolis Gent (vergeef ons dat we nog steeds Decascoop zeggen), Studio Skoop, Sphinx, KASKCinema, Vooruit … stellen hun deuren open voor filmvoorstellingen, concerten, lezingen, tentoonstellingen … Het loont om als cinefiel Gent te kunnen frequenteren.

Tijdens het festival worden 116 films vertoond. Twaalf daarvan zitten in de officiële competitie en worden onder de loep genomen door de internationale jury. Van die films krijgt één er de prijs voor de beste film en één voor de beste muziek. Dit jaar bestaat de jury uit regisseurs Aurelio Grimaldi, Eytan Fox en Gust Van den Berghe, acteur Arnaud Valois, actrices Leila Hatami en Greta Scacchi en monteur Juliane Lorenz.

De focus ligt dit jaar op Italiaanse cinema. Het programma telt tien (voorlopig) onuitgegeven nieuwe Italiaanse films en een retrospectieve van klassiekers uit de jaren zestig en zeventig opgebouwd rond het thema Italian Political Cinema.

Muziek is uiteraard ook dit jaar weer een constante in het aanbod van Film Fest. De World Soundtrack Awards worden voor de zeventiende keer uitgereikt, ditmaal in Capitole, de zaal met het rijkste (commerciële) filmverleden in Gent. Het gala gaat door op 18 oktober, en een dag later brengen Dirk Brossé, het Brussels Philharmonic en het Brussels Jazz Orchestra er een Symphonic Jazz Concert. Ook in de Vooruit staan er heel wat muzikale happenings geprogrammeerd, met als kroon op het werk een vertoning van George A. Romero’s zombiemeesterwerk ‘Dawn Of The Dead’, live begeleid door de Italiaanse band Goblin.

Info en tickets kan je vinden op www.filmfestival.be

Filmfreak wenst je alvast twee fijne filmweken toe.