Film over Lance Armstrong ook in de Belgische zalen !

Film over Lance Armstrong ook in de Belgische zalen !
02/10/2015

Tijdens het Toronto International FilmFestival, waar The Program haar wereldpremière beleefde, is de veel besproken nieuwe film van StephenFrears(The Queen, Philomena) door Dutch FilmWorks aangekocht voord istributie in de Belgische en Nederlandse bioscopen.

The Program gaat over de opkomst, de overwinningen en de ontmaskering van LanceArmstrong, gespeeld door Ben Foster (LoneSurvivor). Na zeven Tour de France zeges op rij werden zijn overwinningen afgenomen omdat hij de drijvende kracht achter het meest vernuftige dopingprogramma aller tijden bleektezijn.

The Program draait vanaf 18 november in de bioscoop. De film is gebaseerd op het boek 'Seven Deadly Sins' (vertaald als 'Mijn jacht op LanceArmstrong') van journalist David Walsh.&nbsp: Walsh, in de film gespeeld door Chris O'Dowd (Bridesmaids),vermoedde in ’99 bij de eerste overwinning van Armstrong al dat er doping in het spel was. Andere rollen zijn van Jesse Plemon, Lee Pace, Dustin Hoffman. De productie was in handen van de makers van Rush: en The Theory of Everything.