Everbyody Happy van Nic Balthazar opent feestelijke 10de Editie van het Filmfestival van Oostende

Everbyody Happy van Nic Balthazar opent feestelijke 10de Editie van het Filmfestival van Oostende
29/04/2016

De nieuwe langspeelfilm van Nic Balthazar zal de jubileum-editie van het Filmfestival van Oostende openen op 9 september.  Net zoals de voorbije jaren krijgt talent van eigen bodem dus opnieuw een prominente plaats op het festival.

Festivaldirecteur Peter Craeymeersch is opgetogen : “We zijn uitermate trots om opnieuw te mogen openen met een Vlaamse topfilm.  Everybody Happy is cinematografisch een zeer sterke film over een universeel maar ook bijzonder actueel thema.  Het is voor ons een hele eer dat Nic Balthazar ons festival heeft gekozen om zijn film te lanceren.”.  De openingsfilm Everybody Happy  geeft eens te meer aan dat het Filmfestival van Oostende het talent van eigen bodem ondersteunt.  Vrijdag 16 september worden naar jaarlijkse traditie de Ensors, de Vlaamse filmprijzen, uitgereikt.  Nic Balthazar’s Tot Altijd  won twee jaar geleden nog de Ensor van Beste Film van het Jaar.  Op zaterdag 17 september eindigt het Filmfestival.

Nic Balthazar : “Het is fantastisch om de jubileumeditie te mogen openen van een festival dat al zoveel heeft gedaan voor de Vlaamse cinema.  Het is voor ons dan ook de gedroomde manier om Everybody Happy aan het publiek voor te stellen.”  
Het Filmfestival van Oostende is een warme ontmoetingsplaats voor Vlaamse filmmakers. We kijken er met heel veel plezier naar uit om Nic’s nieuwe film daar voor het eerst te vertonen, als startpunt van een ongetwijfeld heel bijzondere 10de editie.”, aldus producent Peter Bouckaert.

Everybody Happy  vertelt het verhaal van Ralph Hartman (Peter Van den Begin), een succesvolle komiek die de strijd aangaat met zijn grootste vijand: zijn eigen negativiteit.  
Net zoals eerder met Ben X en Tot Altijd, snijdt Nic Balthazar – op zijn eigen onnavolgbare manier – opnieuw een heel actueel thema aan dat heel veel mensen beroert.  Naast Peter Van de Begin zien we ook Barbara Sarafian, Josse De Pauw, Jeroen Leenders, Rik Verheye, Leen Dendievel, Kamal Kharmach en Veerle Malsschaert in de voornaamste rollen.  De soundtrack  is van de hand van Henny Vrienten (Doe Maar!) en Triggerfinger.  De cinematografie van de film is van Robrecht Heyvaert (Image, D’Ardennen, Black, Dode Hoek).

Everybody Happy  is geschreven en geregisseerd door Nic Balthazar en wordt geproduceerd door Peter Bouckaert voor Eyeworks Film & TV Drama, in co-productie met Entre Chien et Loup, Kaap Holland Film, één en SCIO Productions.  De film kwam tot stand met de steun van VAF/Filmfonds, Screen Flanders, het Agentschap Ondernemen, het STAP Programma van Telenet, Kinepolis Film Distribution, de Franse gemeenschap, de Belgische tax shelter voor filmfinanciering en de Production Incentive van het Nederlandse Filmfonds.  Filmverdeler is KFD (Kinepolis Film Distribution) die de film op 28 september in de zalen brengt.